Camping i Ungarn

Dra på camping i Ungarn, det er billig og fasilitetene er i orden. Bo ved Ungarns riviera, Balatonsøen, eller kombiner storbyferie med campingferie, og dra på camping i Budapest.

Camping ved Ungarns riviera

Når man sier camping i Ungarn, tenker de fleste på Balatonsøen. Sjøen byr på gode bademuligheter, og et vell av forskjellige aktiviteter for hele familien. På sørsiden er sjøen svært barnevennlig, lavvanne med lange sandstrender. På nordsiden er det litt roligere omgivelser, med gode vandremuligheter i det pene landskapet.

De fleste campingplassene ligger på sjøens nordside. Her kan man velge mellom hele elleve forskjellige campingplasser hvor den mest kjente er camping Füred, som samtidig er den største campingplassen ved Balatonsøen. Her finner man gode lekefasiliteter til barna, solbelyste- og skyggefulle plasser, forskjellige vannssportmuligheter, og det blir arrangert dykkerkurser for interesserte. Alle campingplasser omkring Balatonsøen er moderne, med tallrike restauranter, lekeplasser og et stort tilbud av aktiviteter, som f.eks. golf, tennis og vannsport. De fleste plassene har åpent fra starten av mai og blir lukket i slutten av september. Enkelte åpner likevel allerede i starten av april og lukker først i slutten av oktober. Drar man på camping ved Ungarns riviera i høysesongen, skal man være forberedt på trengsel.

Camping i Ungarns hovedstad

Du kan kombinere camping med storbyferie og dra på camping i Budapest. Campingplassene i Ungarn er ikke så motene som campingplassene i, for eksempel, Italia eller Frankrike, likevel med unntak av plassene omkring Balatonsøen, som er toppmoderne. De fleste campingplassene har likevel varmt vann og elektrisitet. Det er godt å undersøke fasilitetene på forhånd, hvis man har mulighet for det. Undersøk, for eksempel om det er lekeplasser til barna, eller om man skal betale ekstra for å komme i bad. Campingplassene i Budapest ligger cirka 7-10 kilometer fra sentrum. Her skal bli Romai camping, som er Budapest’ største campingplass nevnt. Her er det lekefasiliteter til barn, restaurant og svømmebasseng, og plassen ligger tett på en t-banestadion, så det er lett å komme inn til byen.

Zugligeti Camping er en liten hyggelig campingplass på Budasiden af Donau, den har åpent fra mars i november. Det er et begrenset tilbud av aktiviteter på denne campingplassen, men det er en god restaurant og man bor i pene omgivelser. Er du på motorsykkeltur gjennom Europa, er det opplagt å overnatte på Biker camping i Budapest, hvor man kan møte en masse andre motorsykkelreisende. Plassen er liten, men ligger tett på en t-banestadion og byr på ett bar for de tørste.