Camping i Norge

Gårdsbesøk
Mange barn er glade i dyr, og kunne det ikke vært hyggelig å tilbringe ferien på en gård? Det finnes mange steder i Norge hvor du kan komme tett på livet som bonde, men ønsker du en autentisk opplevelse, hvor dere alle deltar i daglige oppgaver på gården, så besøk Aarholt, gården som ligger sør for Oslo. Det er plass til 14 familier som hver får sin egen leilighet med et minikjøkken. Det er lagt opp til at alle barn og voksne spiser og hygger seg sammen, og dere kan også besøke den nærliggende stranden på egen hånd.

Oslo
Det finnes et hav av ting man kan gjøre i Oslo. Utover eksklusiv shopping, er Teknisk Museum og Popsenteret (om norsk musikk) en visitt verdt. Og hvis du tør, finnes Oslo Reptilpark, hvor det bor slanger, gekkoer, øgler, skilpadder og andre uhyggelige skapninger. En hit for barn og andre ikke like sarte sjeler. Skal familien slappe litt mer av, kan dere reise ut i en av båtene til en av de mange øyene i Oslofjorden, hvor dere både kan sole dere og bade. I tillegg finnes noen av Norges beste campingsteder rundt Oslo.

Strender
Man skulle ikke tro det, men det er faktisk mulig å finne thailand-lignende strender i Norge – og du skal ikke lete lenge. I Nord-Norge for eksempel, hvor du i tillegg til de lyse sandstrendene også får lange, lyse netter. Drar du derimot til det sørvestlige Norge, hvor det er større sjanse for bedre vær, får du strender som også her kan måle seg med skjønnhetene i Asia. Solastranden, Borrestranda og Ølbergstranda er bare tre av mange. Og så er det hyggelige campingplasser rett ved siden av.

Badeland
Det er utrolig vakkert i Bergen, og byen er et besøk verdt. Dra innom Bergen Vitensenter hvor det er en masse fine aktiviteter for barn. Dere kan også besøke Akvariet, hvor dere blant annet kan se tropiske fisker, krokodiller og skilpadder. Hvis været er dårlig så besøk Vannkanten Badeland, hvor barna godt kan få dagen til å gå med boblebad og rutsjebaner i bassengene. Det ligger bare 6 km fra Bergen sentrum, slik at dere kan lett kjøre fram og tilbake samme dag.

På fjellet
Norge er et vanvittig vakkert land, og en tur i fjellene vil helt sikkert gi dere en opplevelse som dere aldri glemmer. Fjell og barn høres kanskje ikke som den klokeste kombinasjonen, men ingen sier at dere skal klatre helt opp på toppen. Bruk i stedet den vakre naturen til en aktiv ferie, hvor dere kan padle kano, sykle i terreng, ri på hester og mye mer. Dere bestemmer selv vanskelighetsgraden på turen, slik at barn i alle aldrer kan være med.

Også barn kan dra hit.

Frihet
Campinglivet betyr frihet, det er virkelig hyggelig, og det er nye venner overalt, slik at det er ikke så rart at de fleste barna elsker det. Det finnes mange flotte campingplasser i Norge, og det er helt opp til deres ønsker og temperament, hvor dere ender opp. Du kan for eksempel se nærmere på Skottevik Feriesenter, hvor det er strand, minigolf, lekeplasser, kano og båtleie samt oppvarmet svømmebasseng til de aller yngste. Dere kan velge å bo i campingvogn, hytte, telt eller leilighet.

Trondheim
Er du klar på å dra lengre nordpå i Norges land, så byr Trondheim på en hel masse aktiviteter og opplevelser for barnefamilien. Hver søndag kan dere bli tatt tilbake i 1700-tallet i Ringve Musikkmuseum og lære mer om byens historie på en artig måte. Dere kan også velge å besøke Norges største, innendørs badeland, Pirbadet som ligger i vakre omgivelser med utsikt over fjorden. Friluftmuseet Sverresborg er perfekt til de yngste. Her kan dere besøke Eventyrstien, hvor dere kanskje kan være heldige å støte på et skogtroll eller to?