Bremen – Nord-Tysklands sykkel-eldorado

Knapt noen annen tysk by har så mange syklister som Bremen. / Et godt utbygd nett av sykkelstier fører en til severdigheter som råduset (UNESCOs verdensarvliste), kultur og natur / Byens sykkel-app ‚bike-citizens‘ med utallige turforslag er nå tilgjengelig på engelsk.

Bremen (BTZ). Hansabyen Bremen er Tysklands sykkelby nummer en – ingen andre byer med mer enn 500.000 innbyggere kan vise til like mange syklister.  Å sykle er ikke bare en hverdagslig sak i byen ved elven Weser, det er en del av kulturen: Bremens rundt 700 kilometer sykkelstier går blant annet gjennom utallige grøntområder som den populære «Bürgerpark» (Borgerparken), langs med Wesers bredder og over utallige kanaler – stiene forbinder severdighetene og kulturinstitusjonene. Byen er perfekt å sykle innom hvis du er på bikepacking ferie.

Plattformen www.bremen.de/bike-it med den tilhørende appen «bike citizens», gratis for android og iOS, hjelper sykkelfans å navigere og har diverse turforslag parat. Nå finnes appen og turforslagene også på engelsk. Her finner man turforslag fra 10 til 70 km – alt avhengig av kondis og interesse – gjennom  gamlebyen og in-bydelene, fra severdighet til severdighet, og turen «Mittenmang und umzu» (midt i og rund omkring) som går gjennom sentrum utenfor de vanlige turiststiene. Den idylliske bydelen «Blockland» med turen «Kuh, Knipp und Kult» (ku, «kjøttgrøt» og kult)  er vel så attraktiv og inviterer til rast på jorder, diker og bondegårder.

Fra høydedraget «Gessel», knappe 20 kilometer sør for hansabyen, har besøkende en fantastisk utsikt mot Bremen. Den vakre gamlebyen, de grønne omgivelsene og elven Weser forbindes perfekt med hverandre under turen «StadtLandFluss» (by, land og elv), som blant annet leder en forbi to badeinnsjøer. Den nye sykkel-appen tilbyr også muligheten til å sette sammen sin egen, helt personlige rute gjennom Bremen og omegn. Bremens nye sykkel-app fungerer offline med GPS.

Den som ikke har med sin egen sykkel eller ikke ønsker å tråkke hele strekningen, kan leie en klassisk sykkel eller el-sykkel fra 11,50 Euro per dag direkte på jernbanestasjonen i Bremen.

Last ned gratis app «bike citizens» for android og iOS: www.bremen.de/bike-it-eng

20120524193523-07909c2cOvernattingstips: «Von Bremen in das weite Land» (Fra Bremen til langt ut på landet)
For gjester som ønsker å utforske hansebyen og omegn, har «Bremer Touristik-Zentrale» laget et attraktivt overnattingstilbud: 2 overnattinger på hotell i dobbeltrom, 2 x frokostbuffet , 1 fire retters middag inklusive ett glass vin, 1 lunsj i kunstnerlandsbyen Worpswede, 1 leiesykkel eller 1 «ErlebnisCard Bremen» og 1 reisehåndbok per rom fra 180 Euro per person kan bookes på www.bremen-tourism.de.

Fakta om «Bremer Touristik-Zentrale GmbH» (BTZ)
20140430162914-e87ac1d0BTZ er en tjenesteyter for turistnæringen i Bremen (Freie Hansestadt Bremen) og ble grunnlagt i 1996. Selskapets medeiere er «Wirtschaftsförderung Bremen GmbH» (Organisasjonen for næringslivet i Bremen)  og «Verkehrsverein der Freien Hansestadt Bremen e. V.» (Organisasjonen for samferdsel i Bremen). BTZ er ansvarlig for en bærekraftig næringsutvikling samt markedsføring av Bremen som messe- og kongressby. For tiden beskjeftiger BTZ 59 medarbeidere.