Bolig i Bulgaria

Overveier du å kjøpe bolig i Bulgaria? Les disse gode rådene om valg av bolig, eiendomsmegler og lån før du kjøper. Så blir du godt kledd på til en eventuell handel.

Lån
Lån

De senere årene er det blitt fremdeles mer populært blant dansker, å kjøpe ferieboliger i land som Tyrkia og Bulgaria, hvor prisene er lave og været er fantastisk. Det er likevel en rekke ting du skal være oppmerksom på og tenke over før du kjøper en bolig i Bulgaria.

Lån til bolig i Bulgaria

Første skritt er naturligvis å sikre deg at du overhodet har råd til og økonomisk mulighet for å kjøpe en feriebolig. I den forbindelsen skal du være oppmerksom på at det ikke er mulig å låne penger i danske realkredittinstitutt til kjøp av bolig i Bulgaria. Det er heller ikke alle danske banker, som er villige til å låne ut penger til dette. Tilsvarende er det de færreste bulgarske bankene, som yter lån til dansker.
Det kan altså være en fordel å ha frie midler til rådighet hvis du vil kjøpe en feriebolig i det solrike landet ved Svartehavet. En mulighet kan likevel være å ta et dansk hypoteklån i friverdien i din danske bolig. På den måten er du også sikker på at renteutgifter er fradragsberettiget i din personlige inntekt. Med de siste årenes prisstigninger på det danske boligmarkedet, har mange danske boligeiere til og med veldig store friverdier.

Valg av megler og eiendom i Bulgaria

Når finansieringen er på plass, er neste skritt å finne den ønsket eiendommen i Bulgaria. Kanskje har du allerede funnet drømmeboligen din i Sydens sol? Selv om prisene har vært stigende de siste årene, er tilbudet fremdeles stort og det er viktig at du gir deg tid til undersøke markedet ordenligt. Slik at du er sikker på å finne den helt riktige boligen til den helt riktige prisen. I den forbindelsen bør du også overveie, hvor du ønsker at ferieboligen din skal være plassert. Det kan være stor forskjell på prisnivået i de forskjellige delene av landet, og det er naturligvis dyrest i de kjente ferieområdene, som for eksempel Sunny Beach og Golden Sands.
Kontakt forskjellige eiendomsmeglere og be dem om å finne emner som passer til ønskene ditt. Det er viktig at du er trygg ved den eiendomsmegleren som du ender med å benytte. En lang rekke danske meglere har etablert seg i Bulgaria, så det er lett å finne en som kjenner både bulgarske forhold og danske regler på området.

Feriebolig i Bulgaria

Endelig bør du selvfølgelig sikre deg at en feriebolig i Bulgaria er noe for deg. Hvis prisstigningene fortsetter kan en slik bolig ende med å bli en god investering, men pass på med å kjøpe bolig i Bulgaria av rent spekulative årsaker. Kjøp fordi du har lyst til å holde ferie i Bulgaria. Merk dessuten at kjøpet din av feriebolig får betydning for hvor du skal holde ferie de neste mange årene, så du skal naturligvis ha lyst til å holde ferie i landet. Men har du dette, så er det intet i veien for å foreta kjøp av bolig i Bulgaria.

1 comment for “Bolig i Bulgaria

Leave a Reply

Your email address will not be published.