Bli Engelsklærer på en kinesisk skole i Kina

Hvis du er på utkikk etter en skikkelig en på oppleveren, så har du nå muligheten for å bli utstasjonert som Engelsklærer i Kina. En enestående sjanse for å lære det kinesiske språket og kultur å kjenne.
Laoshi er en organisasjon, basert på frivillig arbeidskraft, som 2 ganger om året utstasjonerer Engelsklærer og frivillige på kinesiske skoler. Organisasjonen er startet av undertegnet, som selv har arbeidet som frivillig og senere som betalt Engelsklærer i Kina.
Stillingene er faste og varierer i varighet fra et halvt år til et år, alt etter hvor lang tid søkeren ønsker å oppholde seg i Kina.
I Kina er det enormt viktig for foreldrene at barna får en god utdannelse og derfor blir fleste barn sendt fra landet i skole i de større kinesiske byene for å sikre at de får den best mulige utdannelse. Det er generelt for fleste kinesere at de kan lese og skrive flytende engelsk, men har store problemer med uttalelsen. Dette gjelder for så vidt også de kinesiske Engelsklærer. Derfor er frivillige med gode engelsk kunnskaper søkt for å hjelpe med den muntlige uttalelsen.
Arbeidet består i å undervise i muntlig engelsk på en kinesisk skole i de mindre klassene. Det er også mulig å komme til å arbeide i en kinesisk barnehage, men her vil arbeidet mest bestå i leker forskjellige leker med barna på engelsk og hjelpe de kinesiske pedagogene med det daglige arbeidet.
Forutsetninger: Det er ingen forutsetninger for å søke stillingene, da vi finner en skole som passer til kvalifikasjonene dine.
Nedenunder har vi stilt opp en liste over de vilkårene du kan forvente hvis du arbeider på en offentlig skole i Kina.
Lønn : 2500 ? 5000 RMB pr. måned.
Refundering av flybillett: 8000 ? 10.000 RMB
Arbeidsdag: Mandag-Fredag
Arbeidstimer: 20 ? 30 timer pr. uge. ( 1 time = 45 min.)
Ferie med lønn: Minimum 3 ukers ferie med lønn pr. år. Pluss de kinesiske helligdagene omkring det kinesiske nyttåret, Den kinesiske Nasjonaldagen (3-4 dager i starten av oktober) og arbeiderferien omkring 1. mai.
Boligforhold: Innkvartering i værelse/anledning ofte på skolen. Inklusiv TV, telefon, datamaskin med adgang til internett, seng, kjøleskap, kinesisk vaskemaskin, aircondition, fasiliteter til matlagning m.m..
Overtidsarbeid: Lønnen for overtidsarbeid vil bli avtalt med arbeidsgiveren før avreise og skrevet i inn kontrakten.
Personlighet: Vi søker entusiastiske, energiske personer, som er god til å arbeide individuelt og ikke er redd for å bli kastet ut i noe uforutsett. Dessuten er det viktig at man liker å arbeide med barn og gleder seg over å kunne hjelpe andre.
Laoshi betrakter mangfoldighet som et aktivum og oppfordrer derfor alle uansett alder, vakker, kappløp, religion, seksuell orientering eller etnisk tilhørighet til å søke de ledige stillingene.

Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.

2 comments for “Bli Engelsklærer på en kinesisk skole i Kina

Leave a Reply

Your email address will not be published.