Bilutleie i Italia

Det er et vell av muligheter for bilutleie i Italia, og med mindre man holder seg til severdighetene i hovedstaden Roma eller populære turistbyer som Firenze, er bil absolutt den letteste måten å bevege seg rundt i Italia.

Alle de store billeiefirmaene er fin representert i Italia og dessuten er det naturligvis forskjellige lokale leiefirma. Generell anbefaler vi å benytte ett av de store internasjonale firmaene, ganske enkelt fordi det derved er mulig å bestille bilutleie i Italia hjemmefra (og naturligvis på dansk).

En annen fordel ved å velge ett av de store leiefirmaene er at man ofte kan hente bilen ett sted og avlevere den et annet sted. Det kan f.eks. være nyttig, hvis man selv har satt sammen reisen og booket flybilletter slik at man ankommer til en flyplass i Italia, men skal reise hjem fra en annen flyplass i Italia.

Utgifter ved bilutleie i Italia

Den vesentligste utgiften ved bilutleie i Italia, er naturligvis selve prisen for å leie bilen samt utgiften til bensin. Dessuten skal man regne med å betale avgift for å kjøre på de italienske motorveiene. Denne avgift svinger fra strekning til strekning, så det er ikke mulig å si noe generelt om. Man skal likevel regne med at en strekning på et par hundre kilometer vil koste over 100 kroner i avgift.
Man skal likevel ikke forsøke å spare på denne avgiften, da en eventuell besparelse rask kan bli “spist opp” av økte bensinutgifter hvis man velger å kjøre ad mindre veier. Dessuten er det jo vesentlig raskere og lettere å ta motorveien.

Før du velger bilutleie i Italia

Italienene har ry for å kjøre rått – og delvis med god grunn. Sett med danske øyne kjører italienerne både frekt og farligere enn vi er vant til hjemmefra, og det skal man naturligvis være klar over før man velger bilutleie i Italia. Med sunn fornuft og litt forberedelse er det likevel ingen grunn til bekymring. Les her vår råd om billeie i Italia.