Bilder fra Zurich – reise

Zürich – by. By i Sveits, hovedstad i kantonen Zürich, ved Zürichsee (410 moh.) og Limmat; 342 500 innb. (2003). Sveits’ største by og landets viktigste handels- og finanssenter. Sete for hovedkontorer til en rekke industriforetagender, banker og forsikringsselskaper. Viktig kommunikasjonssenter med vei- og jernbaneforbindelse til Frankrike, Tyskland, Østerrike og Italia; nord for bysenteret ligger den internasjonale lufthavnen Kloten. Byen er kulturelt senter for det tysktalende Sveits, med bl.a. universitet fra 1832 og teknisk høyskole fra 1855. Betydelig forlagsvirksomhet, viktigste senter for maskin-, papir- og grafisk industri i Sveits.

På begge sider av Limmat ligger den maleriske gamlebyen med trange gater, idylliske plasser, broer og kirker, bl.a. Grossmünster (høyre Limmatbredd, 1000- til 1200-tallet) og Fraumünster (venstre Lomatbredd, 1100- til 1300-tallet, kirkevinduer malt av M. Chagall) og Wasserkirche (1479–84) med Zwingli-museum. Vest for gamlebyen ligger den moderne bybebyggelsen, i nord Landesmuseum, i øst universitetet, teknisk høyskole, kantonhospital og diverse forsikringsinstitusjoner, og i sør konserthus og opera. Boligbebyggelsen finnes særlig i de høyereliggende områdene nær bykjernen og langs Zürichsee. Norsk generalkonsulat.

Historikk

Zürich het i romersk tid Turicum og ble 1218 fri riksstad. I 1351 sluttet byen seg til Edsforbundet. Den erobret stadig nye områder og ble den viktigste bykanton ved siden av Bern. Landdistriktene i kanton Zürich var til 1798 underlagt byen uten at befolkningen her hadde politiske rettigheter. Demokratisk forfatning innført 1869.

 • Bilde Zurich

 • Zurich bilde reise
  Bilde Zurich 1
 • Zurich bilde
  Bilde Zurich 2
 • Zurich bilde reise
  Bilde Zurich 3
 • Zurich bilde
  Bilde Zurich 4
 • Reisebilder Zurich

 • Zurich bilde reise
  Reisebilde Zurich 5
 • Zurich bilde
  Reisebilde Zurich 6
 • Zurich bilde
  Reisebilde Zurich 7
 • Zurich bilde reise
  Reisebilde Zurich 8
 • Selv om Bern er forbundshovedstaden, er Zürich – det finansielle sentret i Sveits – den største byen i landet.

  Det er en kompakt by, hvor det meste kan sees til fots, særlig når det gjelder shopping. Dette området har alt det du forventer av en trendy sveitsisk by; forretnnger med et utvalg av pelser, antikviteter og sjokolade.

  Byen huser 30 museer og mer enn 100 kunstgalleri. Sin Kunsthaus har verk av Rodin, Matisse og en stor samling av Munch. Det sveitsiske Nasjonalmuseum er også interessant, med detaljer om landets historie og kultur.

  Gjennom tider har Zürich også huset mange eminente personligheter: Den irske romanforfatteren James Joyce skrev noen av verkene sine her og er begravet på Flutern kirkegård. Carl Jung utviklet den moderne psykoanalysen her.

  Selvfølgelig er det umulig å beskrive Sveits uten å nevne skirenn på den ene eller annen måten. Men selv om landets majestetiske snødekkede alper tiltrekker tusenvis av turister hvert år, er folk fra Zürich ikke altfor glade for sporten, og feirer hvert år avslutningen på sesongen: en vårsfestival, som kulminerer med antennelsen av en bomullssnømann fylt opp med fyrverkeri, så vinteren sendes på vei med et brak. Alpene er like dramatiske om sommeren og ett populært feriereisemål året rundt.

  Klikk inn på vårt online tidsskrift, hvis du vil ha den nyeste informasjonen om severdigheter og reisemål reisemål seksjon

  Lufthavnsinformation

  Med bil
  Zürich flyplass er beliggende 11 kilometer fra bysentret. Følg skiltene når du forlater flyplassen. Turen til det sentrale området kan gjøres på 15 minutter off-peak, men beregn mer enn dobbelt så lang tid i rushtiden Den erfarne pendler tar toget.

  Det finnes både korttids- og langtidsparkering tett på terminalene.

  Med taxi
  Holdeplassen for flyplasstaxier er beliggende foran Ankomsthall 1 og 2. Turen fra Zürich flyplass til Zürich sentrum koster ca. CHF 50 ( 35).

  Med tog
  Det går av tok fra Zürich sentralstasjon til flyplassen hvert 10. minutt i rushtiden (reisetid: 10 minutter), og det er flere intersentrum og regionaltog, som knytter alle de større byene i Sveits.

  Primære reisemål og togtider:
  Berne, Basel, St. Gallen, Lucene, Constance, Geneva, Lausanne, Zug: mindst hvert 30. minutt; Lugano: hver time.

  Med buss
  Området omkring Zürich flyplass dekkes av elleve bussruter, herunder Glattal, Zurich-Oerlikon og Winterthur (går av hvert 10., 15., 30. minutt eller hver time). Bussterminalen finnes bak ved flertager parkeringshus 2 og 3. Informasjon om ruter og avgangtider kan sees på VBG website.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.