Bilder fra Vientiane – reise

Vientiane, hovedstad i Laos, ved Mekong (som er grenseelv til Thailand); 646 500 innb. (2005). Administrasjons- og handelsby. Særlig betydelig er handelen med skogbruksprodukter og tekstilvarer. Industrien omfatter produksjon av nærings- og nytelsesmidler, bygningsvarer og klesprodukter. Ved Vientiane er Mekong kun seilbar for mindre fartøyer. Internasjonal flyplass. Universitet, samt en rekke andre utdannings- og forskningsinstitusjoner. Her ligger nasjonalmuseum og -bibliotek. Mange buddhisttempler og nasjonalmonumentet Pha That Luang. Det tidligere kongeslottet er nå regjeringsbygning. Til tross for moderne nybygg, har byen bevart noe av sin eldre trebebyggelse.

Byen ble grunnlagt på 1200-tallet.

 • Bilde Vientiane

 • Vientiane bilde reise
  Bilde Vientiane 1
 • Vientiane bilde
  Bilde Vientiane 2
 • Vientiane bilde reise
  Bilde Vientiane 3
 • Vientiane bilde
  Bilde Vientiane 4
 • Reisebilder Vientiane

 • Vientiane bilde reise
  Reisebilde Vientiane 5
 • Vientiane bilde
  Reisebilde Vientiane 6
 • Vientiane bilde
  Reisebilde Vientiane 7
 • Vientiane bilde reise
  Reisebilde Vientiane 8
 • Vientiane er hovedstad i det sydøstasiatiske landet Laos og ligger ved Mekong-elven. Elven danner her grense til Thailand. Det er ca. 200.000 innbyggere ( 2005 ).

  Vientiane ble hovedstad i Lan Xang i 1560 da kong Setthathirath etablerte den. Da Lan Xang falt sammen i 1707 ble Vientiane et selvstendig kongedømme. I 1779 ble byen erobret av den siamesiske general Phraya Chakri og den ble en siamesisk vasallstat. Vientiane ble fransk i 1893 og hovedstad over det franske Laos i 1899.

  Vientiane er et fascinerende miks fra den franske kolonitiden, tradisjonelle bygninger fra Laos og en moderne by. Noen steder føler man seg nærmest hensatt til Paris, og overalt kan man nyte den behagelige atmosfæren, som hersker i denne deilige byen.

  Legenden sier at Vientiane ble grunnlagt av prins Thattaradtha, da han i et syn fikk en befaling fra den syvhove guden Naga, om at han skulle bygge en by Mekong elvens østlige bredd. I 1827 ble byen fullstendig ødelagt av rikets fiender, og i 1893 ble den overtatt av franskmennene, som gjorde den til provinshovedstaden sin.

  Det franske kvarteret med dens mange pene hus og monumenter, er en av Vientianes mest populære severdigheter. Byen rommer også landets revolusjonsmuseum samt flere pene tempel.

  Det er bare få år siden at turister fikk adgang til Laos, og derfor har Vientiane ikke bygget opp den shoppingen kultur man ser i mange andre hovedsteder. Det gir imidlertid den reisende mulighet for å oppleve de lokale beboerne i sitt naturlige element på marked og i verksteder, hvor man kan kjøpe pene håndlavete gjenstander.

  Vientiane har varmt tropisk klima, som kan være vanskelig å venne seg til for europeere. Fra april i oktober er luftfuktigheten og temperaturene svært høye, og det mange foretrekker derfor å besøke byen mellom november og mars.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.