Bilder fra Toronto – reise

Toronto, by i Canada, hovedstad i provinsen Ontario, ved nordbredden av Lake Ontario; 2 481 500 innb. (2001), med forsteder 4,7 mill. innb. (2001), landets største byområde. I 1998 ble byen slått sammen med fem omegnskommuner. Toronto er landets kulturelle sentrum samt viktigste handels- og industrisentrum.

 • Bilde Toronto

 • Toronto bilde reise
  Bilde Toronto 1
 • Toronto bilde
  Bilde Toronto 2
 • Toronto bilde reise
  Bilde Toronto 3
 • Toronto bilde
  Bilde Toronto 4
 • Reisebilder Toronto

 • Toronto bilde reise
  Reisebilde Toronto 5
 • Toronto bilde
  Reisebilde Toronto 6
 • Toronto bilde
  Reisebilde Toronto 7
 • Toronto bilde reise
  Reisebilde Toronto 8
 • Canadas forretningssentrum på den nordvestlige siden av Lake Ontario er ett nye reisemål for Icelandair. Et besøk i Toronto rommer mange spennende muligheter. Den pulserende, travle by rommer masser av tilbud med sine mange kontraster, etniske grupper og kulturer. Toronto er også det ideelle utgangspunktet, hvis man vil gå på oppdagelse i Great Lakes regionen på grensen mellom Canada og USA.

  Toronto er sentrum for den engelsk-kanadiske kulturen og kommunikasjon. Toronto huser også mange etniske grupper, som gjør hverdagen unik. Du kan spise frokost i Israel, bestille lunsj i Kina, drikke ettermiddagskaffe i Italia og nyte aftensmåltidet i Hellas – uten å komme utenfor bygrensene! Toronto er også kjent for sine mange festivaler, som avholdes i byen fra mai i oktober. Du finner f.eks. Downtown Jazz Festival og Toronto Bluesfest, som tiltrekker besøkender fra alle verdenshjørner i juni og juli og Toronto International Film Festival i september. Du finner også en rekke fascinerende museer i Toronto. Det mest bemerkelsesverdige er nok Bata Shoe Museum med utstilling av 10.000 par sko, hvorav de eldste har tilhørt faraoene i det gamle Egypt. Havnefronten ved Lake Ontario har mange sjarmerende og underholdende kroker, og ingen drar til Toronto uten å ta en tur opp i toppen av Canadian National Tower, den høyeste menneskeskapte konstruksjonen i verden. Byen er også fylt med fantastiske butikker og førsteklasses restauranter med masser av ekstravagante internasjonale kjøkken.

  Toronto er hovedstad i provinsen Ontario, Canada.

  Med 5.600.000 ( 2003 ) innbyggere i Stor-Toronto, er byen Canadas største og Nord-Amerikas femte største. Byen er samtidig ett av de viktigste finans- og handelssenter i Canada og Nord-Amerika. Toronto er hjemstedet for mer enn 80 etniske grupper og mer enn 100 forskjellige språk, dette gjør Toronto til en av de mest multikulturelle byene i verden.

  Engelsk og fransk er de offisielle språkene i Toronto, men engelsk er imidlertid det mest dominerende, men det er som nevnt også store etniske grupper ca. 350.000 kinesere, 400.000 italienere, 127.000 grekere og mange andre, disse språkene er utbredt i hvert sitt distrikt, hvor det for eksempel kan være tospråklige skilte i Little Italy, Chinatown og andre distrikt.

  Toronto har også mange profesjonelle sportslag.

  Næringsliv

  Byen har rundt halvdelen av Canadas totale industriproduksjon, med bl.a. petroleumsraffinerier, elektro-, maskin-, konfeksjons- og næringsmiddelindustri, dessuten forlagsvirksomhet og trykkerier. Torontos gunstige beliggenhet mellom store industrisentra i USA via Great Lakes, og Atlanterhavet via St. Lawrence-kanalen, er en viktig årsak til at hovedtyngden av landets eksportvarer skipes ut herfra. Stor internasjonal lufthavn, Toronto International Airport, ligger 27 km vest for bysentrum. Kjent fondsbørs (Toronto Stock Exchange), mange banker og forsikringsselskaper.
  Offentlige institusjoner, kultur m.m

  Flere universiteter og høyskoler; University of Toronto (grunnlagt 1827) er Canadas største, kunstakademi, musikkonservatorium. Byen har velkjent symfoniorkester; dessuten flere større teatre, kunstgallerier, museer, anglikansk og katolsk katedral. Canadian National Exhibition er årlig nasjonal utstilling og festival siden 1827. Botanisk og zoologisk hage.

  Bybeskrivelse

  Byen har en blanding av viktoriansk arkitektur og moderne high-tech arkitektur. Sentrum er preget av skyskrapere; bl.a. forretnings- og bankkompleksene Toronto Dominion Center og Commerce Court samt det 553 m høye kommunikasjonstårnet CN-Tower nær havnen. Betydelig omstrukturering av havneområdene under arbeid 2000. Gatenettet i sentrum er rutenettformet og omkranses av en rekke parkanlegg, bl.a. Queens Park med parlamentsbygningen. Byens nye rådhus (1958) er utformet av den finske arkitekten Viljo Revell.

  Historikk

  1749 ble det bygd et fransk fort hvor Toronto nå ligger, og 1793 ble byen York (fra 1834 Toronto) anlagt og gjort til hovedstad i Øvre Canada. Folketallet var så sent som 1871 bare 60 000; siden 1945 har imidlertid folketallet økt sterkt. Siden 1970 har det også skjedd en betydelig innvandring; fra Europa, Asia og Karibia, og gjør i dag byen til en av de livligste og kulturelt mest sammensatte byer i Canada.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.