Bilder fra Tiraspol – reise

Tiraspol, ukrainsk Tiraspil, by i Moldova, ved elven Dnestr; 159 100 innb. (2004). Elvehavn og jernbanebro over Dnestr. Næringsmiddelindustri, tekstil-, glass- og møbelindustri.

Tiraspol ble grunnlagt 1795 og var 1929–40 hovedstad i Den moldaviske autonome sovjetrepublikk (grl. 1924). Etter at Moldova ble selvstendig i 1991, erklærte sovjetvennlige krefter på østbredden av Dnestr denne delen av Moldova som selvstendig stat (ikke anerkjent av noen andre stater) med Tiraspol som hovedstad.

 • Bilde Tiraspol

 • Tiraspol bilde reise
  Bilde Tiraspol 1
 • Tiraspol bilde
  Bilde Tiraspol 2
 • Tiraspol bilde reise
  Bilde Tiraspol 3
 • Tiraspol bilde
  Bilde Tiraspol 4
 • Reisebilder Tiraspol

 • Tiraspol bilde reise
  Reisebilde Tiraspol 5
 • Tiraspol bilde
  Reisebilde Tiraspol 6
 • Tiraspol bilde
  Reisebilde Tiraspol 7
 • Tiraspol bilde reise
  Reisebilde Tiraspol 8
 • Den stedsnavn består av to ord: Tiras – den gammelgresk navn for Dniester River, og polis, dvs., en storby.

  Statuen av Alexander Suvorov ble reist på det sentrale torget i 1979 til minne om hans 250. årsdag. Forrest av Transnistrian Government-bygningen er det en statue av Lenin. På den motsatte siden av det sentrale kvadratet, ett monumentplazahar ett sovjet T4 tank, feirende den Sovjetiske seier i 2. VERDENSKRIG, en evig flamme til dem som falt forsvarende storbyen i 1941 og befriende det i 1944, så vel som flere monumenter tilegnet til mer nylige konflikter, inklusive den Sovjetisk krig i Afghanistan og den Krig av Transnistria.
  Demografi

  I 1989 storbyen hadde en befolkning av ca. 190,000. 41 % var Russere, 32% “%] N UTR P IDF NOM Ukrainsker og 18 % var Moldovaner. Som følge av den politiske og samfunnsøkonomiske situasjonen denne followeden proklamasjonen av løsgjengeren (unrekognize) Pridnestrovian Moldavian Republic, så vel som stor Jødisk utvandring i de tidlige 1990sene, storbyens befolkning falt ned under dens 1989 nummer og den 2004 census i Transnistria stiller dets aktuelle befolkning ved 158,069.

  Tyras, eller Tiras var en koloni av Milet, sannsynligvis grunnlagt ca. 600 BC, lå omtrent 10 km. fra munnen av Tiras Rivers (Dnestr). Av ingen stor viktighet i tidlige tider, i den 2. århundrede-BCen det falt inn under innfødte kongers dominion hvem sin navn dukke opp på myntene dets, og ble ødelagt av den Getae om 50 BC. I AD 56 synes det å være blitt reparert av den Romere og siden dannet en del av provinsen av Lavere Moesia. En serie av myntene dens eksisterer, haende hoder romerske keisere fra Domitian til Alexander Severus. Snart etter tiden av sistnevnte ble det ødelagt igjen av den Gotere. Regjeringen dets var i hendene av fem arkoer “arko] N UTR P IDF NOM [arkoer] N UTR S IDF NOM @P senat, en folkeforsamling og en registrator. Slags myntene dets foreslår en vare som tas som delvis betaling hvete, vin og fisker. De få innskriftene er også mest vedkommende med handel. Levningene dets er knappe, ettersom siten dens forhenværende dekket av store Monocastros middelalderske festning eller Akker-man.

  Under den Midter-Ager, området omkring Tira-pol var en buffersone mellom den Tartarer og moldoverne, bebodd av begge etnisiteter.

  Den Russian Empire erobret måten dets til den Dnestr elv fra Tyrkere og i 1792, den Russisk hær bygget noen befestninger for å bevokte vestgrensen nær en moldavisk landsby nevnte Sucleia. Navnet ble gitt etter den Latinen navn av Dnestr-elven (” Tyras “) på som det ble bygget.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.