Bilder fra Sucre – reise

Sucre, offisiell hovedstad i Bolivia, 400 km sørøst for La Paz, 2790 moh.; 193 900 innb. (2002). Sete for høyesterett. Handelsby med nærings- og nytelsesmiddelindustri, petroleumsraffineri. Universitet, grunnlagt i 1624, som er Sør-Amerikas eldste. Erkebispesete. Katedral, flere kirker, museer. Godt vedlikeholdt koloniarkitektur. Byens historiske senter er ført opp på UNESCOs Liste over verdens kultur- og naturarv.

Grunnlagt i 1538 av spanjolene som La Plata ved landsbyen Chuquisaca, i 1561 hovedstad i Øvre Peru, fra 1826 provisorisk hovedstad i Bolivia. Byen ble i 1839 konstitusjonell hovedstad og i 1840 omdøpt til Sucre, etter frigjøringshelten Antonio José de Sucre. Siden 1898 har La Paz vært den reelle hovedstad.

 • Bilde Sucre

 • Sucre bilde reise
  Bilde Sucre 1
 • Sucre bilde
  Bilde Sucre 2
 • Sucre bilde reise
  Bilde Sucre 3
 • Sucre bilde
  Bilde Sucre 4
 • Reisebilder Sucre

 • Sucre bilde reise
  Reisebilde Sucre 5
 • Sucre bilde
  Reisebilde Sucre 6
 • Sucre bilde
  Reisebilde Sucre 7
 • Sucre bilde reise
  Reisebilde Sucre 8
 • Sucre er et godt eksempel på både kolonitiden og det moderne Bolivia. Hvert år strømmer turister i tusenvis til den moderne byen med den gamle bysentret på grunn av de vel bevarde historiske bygningene, som også UNESCO har fått på øye.

  Sucre ligger i det østlige sentrale Bolivia. Byen ble grunnlagt i 1538 og er landets konstitusjonelle hovedstad og hjemby for Høyesterett. Ca. 245.000 innbyggere bor i byen, som ligger 2800 meter over havet.

  Sucre kalt “Den Hvite By”, da den lokale loven påbyr at langt de fleste bygningene skal males hvite. Under kolonitiden var byen mye spansk, og det bærer den fremdeles preg av i arkitekturen sin og sine mange kloster og kirker. Byen er opptatt på UNESCOs verdensarvsliste.

  Sucre har mange pene bygningsverk. Besøk f.eks. Casa de la Libertad, kirkene San Francisco, La Merced og San Miquel samt byens spennende museer. Også landsbyen Tarabuco 10 km borte er et besøk verdt.

  Det er masser av muligheter for å shoppe i Sucre. Ponchoer, veve tepper, gensere av lama- og alpakkaull, trearbeid, sølv- og gullsmykker samt billige DVDer er verdt å kjøpe. Besøk også det fargerike markedet i Tarabuco.

  Sucre har et vell av restauranter å velge imellom. Prøv nasjonale retter som Picante de Pollo, Locro, Mocochinchi, Sopa de Mani, Majao og Empanadas.

  Klimaet i Sucre er mildt og behagelig på alle årstider. Den årlige gjennomsnittstemperaturen er helt oppe på 20 varmegrader.

  Sucre er hovedstaden i det søramerikanske landet Bolivia. Befolkningen i 2006 var ca. 250.000. Byen ligger i den sørlige delen av landet i en høyde av 2800 meter over havets overflate.

  Byen ble grunnlagt i 1538 under navnet Ciudad de la Plata de la Nueva Toledo.

  Sucre er en av Venezuelas 23 delstater beliggende i den nordlige delen av landet ut til det Caribiske Hav. Delstaten er ytterligere inndelt i 15 kommuner og 54 sogn.

  Delstaten har fått navnet sitt etter den venezuelanske marskalk Antonio José de Sucre, det var en av heltene i herren, som kjempet for Sør-Amerikas uavhengighet. Han var født i delstatens hovedstad, Cumaná.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.