Bilder fra Sør Korea – reise

Sør-Korea ligger på den sørlige delen av den koreanske halvøyen, øst for det kinesiske fastlandet mellom det Japansken og det Gule Hav. Landskapet er ikke helt så fjellrikt som i nord, og det dyrket opp arealet er større. Det anvendt overveiende til produksjonen av ris. Luft- og vannforurensningen begynte å være merkbar i 1970. Vestkysten vet det Gule Hav er i dag alvorlig forurenset.

Folket : Koreanerne i nord og sør har samme kulturelle og etniske bakgrunn. Det finnes ingen større etniske minoriteter.

Religion : Buddhisme , konfutsianisme (som i høyere grad er et moralkodeks enn en religion), chondokio og kristendom.

Språk : Koreansk (offisiell)

Politiske parti : Det Liberal Demokratisk Parti. Det Demokratisk Parti. Partiet for Nasjonal Gjenforening. Det Forenede Folks Parti – eller Minjung – er det eneste venstrefløyspartiet.

Sosiale organisasjoner : Iflg. lov er alle fagforeninger tvunget til å være medlemmer av den regjeringstroen Landsorganisasjon FKTU. Den koreanske Fagforeningskonføderation (arvtaker til Chonnohyop) ble dannet i 1995-96, har omkring 600.000 medlemmer og er en mer aktiv landsorganisasjon. Føderasjonen av Studenterforeninger; Ligaen av koreanske Bønder; Den nasjonale sammenslutningen av Fattige.

Offisielt navn : Namtschosson

Administrativ inddeling: 9 provinser

Hovedstad: Seul, 9.935.000 indb. (1999).

Andre vigtige byer: Pusan 4.266.100 indb; Taegu, 2.947.400 indb. (2000)

Regering : Roh Moo Hyun, president, valgt i februar 2003. Lee Hai Chan, statsminister siden juni 2004. Ettkammersystem: Nasjonalforsamling med 273 medlemmer, som velges for en 4-årig periode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.