Bilder fra Singapore – reise

Singapore. bystat og øyrepublikk i Sørøst-Asia, ved sørspissen av Malayahalvøya. Landet består av en hovedøy og ca. 60 mindre øyer kun ca. 130 km nord for ekvator. Landet er i nord atskilt fra Malaysia av det smale Johorstredet, og i sør fra Indonesia (Riau-arkipelet) av Singaporestredet. Hovedøya har en lengde på 42 km øst–vest, og en bredde på 23 km nord–sør. Totalt landareal er på 648 km2 (inkl. landutfyllinger). De største biøyene er Pulau Tekong (24 km2), Pulau Ubin (10 km2) og Sentosa (3,5 km2).

 • Bilde Singapore

 • Singapore bilde reise
  Bilde Singapore 1
 • Singapore bilde
  Bilde Singapore 2
 • Singapore bilde reise
  Bilde Singapore 3
 • Singapore bilde
  Bilde Singapore 4
 • Reisebilder Singapore

 • Singapore bilde reise
  Reisebilde Singapore 5
 • Singapore bilde
  Reisebilde Singapore 6
 • Singapore bilde
  Reisebilde Singapore 7
 • Singapore bilde reise
  Reisebilde Singapore 8
 • I Singapore kan man overnatte på luksushotell, gammaldags kinesiske hotell eller primitive sovesaler. Landet har tross sitt lite areal flere hundre hotell i alle prisklaser. Ankommer man til Singapore uten hotellreservasjon er Singapore Hotel Association behjelpeligt med å finne et rom.
  Camping
  Det tetteste man kommer på camping, er på Pulau Island, hvor man kan leie to og fire personers telt og på Sentosa Island, hvor man kan leie et fire-personers telt.
  Hotell
  Hotell finnes i alle prisklasser i Singapore. Her kan man bo på internasjonale luksushotell eller på billige kinesiske hotell med sovesaler.
  Pensjon
  De fleste gjestehusene er å finne langs Bencoolen Street og Beach Road i Singapore Sentrum. De er imidlertid ikke så hyggelige som navnet lyder. Rommene er små, badet kaldt og toalettet deles.
  Vandrehjem
  Det finnes ikke egentlige vandrerhjem, men derimot såkalte “Chrash Pads”, som er offentlige sovesaler, hvor man kan kjøpe seg til en liggeplass for få penger.

  Bystaten Singapore har gjennomgått en rivende utvikling i de senere årene, overalt skyter opp nye kontorbygninger, og Singapore er i dag den nestrikeste nasjonen i Sørøst-Asia bare overgått av Japan. Men Singapore er mye annet enn et handelssentrum. Landet har mange spennende museer, nasjonalparker og forlystelsesområder. I Singapore Sentrum har det stemningsfulle Chinatown overlevd landets moderniserings bølge og bevart sjarmen sin på tross av at arealet er blitt vesentlig mindre. Landet har også et vell av spennende moskeer og kinesiske og hinduistiske tempel.
  Område og byguider
  Område
  • Øya Sensosa

  1819 grunnla Thomas Stamford Raffles, agent for det britiske Ostindiske Kompagni, kompaniets første datterselskap ved det gamle handelsstedet Singapore (“Tiger byen”). 1824 hadde kompaniet tatt inn hele øya. Fra 1867 hadde Singapore status som britisk kronkoloni, inntil øya under Annen verdenskrig ble erobret av Japan. 1945 ble Singapore gitt tilbake til britene, som ga landet uavhengighet i 1963 ( 1. september ). Deretter lukket Singapore seg til Føderasjonen Malaysia ( 16. september ). I 1965 forlot Singapore denne føderasjonen og ble en uavhengig republikk ( 9. august ).

  Mange lover håndhas svært strengt. Det uttrykt i det engelske utsagnet: “Singapore Is A “fine” country”, hvor ordet fine skal forstås i en monetær sammenheng (en bot).

  * Salg av tyggegummi er forbudt, mens det imidlertid er tillatt, om enn ikke velsett, å tygge det. Nylig ble noen former for nikotin – lagig tyggegummi tillatt. Imidlertid er svært få typer “normal” tyggegummi tilgjengelige i apotek.
  * Å kaste ut ting på offentlige steder, eller ikke å bruke søppelbøtter, straffes med høye bøter, og det idømmes samfunnstjeneste.
  * Det idømmes også høye bøter for å spise eller drikke i busser eller i u-banen.
  * Graffitier og hærverk straffet med stokkeslag.
  * Det opptrer sensur :
  o Noen utenlandske aviser og tidsskrift, slik som Asian Wall Street Journal eller Far Eastern Economic Review opplevde å få begrenset distribusjonen sin.
  o Malaysiske aviser må ikke selges i Singapore (og vice versa ).
  o Pornografi tillatt ikke; mulighetene for avbildning av sex og nakenhet er begrensede, noe som betyr at Playboy og noen andre “voksne” tidsskrift, slik som Cosmopolitan Magazine ikke er tilladtr. Filmer, som inneholder bilder av nakne mennesker, sex eller mye vold kategoriseres typisk som’ Restricted (Artistic) ‘ ør R (A).
  o Sex, som av regjeringen anses for å være “mot naturen”, f.eks. oral- og analsex, er ulovlig.
  o Det er, akkurat som tidligere i Irak, ikke tillatt å eie private satellittmottakere, og internasjonale fjernsynssendinger fra CNN, BBC, etc kan bare mottas via kabel (hybridnett).
  o Visse former politisk materiale er ikke tillatt.
  o Stoff som kan forstyrre religiøs og folkelig harmoni er ikke tillatt.
  * Narkotikaer – lovgivningen er særdeles streng.
  o Blir man fanget med 13-14 G-er heroin, 28 G-er morfin eller 480 G-er cannabis eller mer, står man til dødsstraff. Mellem 1991 og 2004 ble 400 mennesker hengt i Singapore, for de fleste vedkommende for narkosmugleri. Dette er nok verdens høyeste dødsstraffrate i forhold til innbyggertallet.

  I 2003 anbefalte Censorship Review Committee, at sensuren på Cosmopolitan Magazine kunne heves, mens den på Playboy skulle fortsette idet man vurderte at Singapores befolkning ikke var klart til siste frigjorte bruk av tydelig seksuelt betonde illustrasjoner.

  I de i fjorene er noen andre strenge lover blitt løsnet, slik anses strikkhopp ikke lengre for å være ulovlig. Også filmsensuren er løsnet litt. I november 2006 ble oral- og analsex tillatt – imidlertid bare for heteroseksuelle par. Homoseksualitet tolereres fortsatt ikke i Singapore.

  Befolkningen er multietnisk med majoritet av kinesere og minoriteter av malayer og indere. Singapore har hatt en rivende økonomisk utvikling som har gitt befolkningen en høy levestandard så godt som uten arbeidsledighet. Landet er Sørøst-Asias ledende handels- og finanssenter. Råvarer og halvfabrikata importeres for produksjon av høyteknologiske varer, og landets havn er blant verdens travleste.

  Singapore var styrt av Storbritannia fra 1819, innvilget selvstyre 1959 og gikk inn i det selvstendige Malaysia som delstat 1963. Uoverensstemmelser førte til et tvunget brudd med Malaysia 1965, og Singapore oppstod som selvstendig republikk.

  Navnet er fra sanskrit simha, ‘løve’, og pura, ‘by’.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.