Bilder fra Sao Paulo – reise

São Paulo – by. By i Brasil, hovedstad i delstaten São Paulo, 400 km sørvest for Rio de Janeiro ved det øvre løp av Rio Tieté, 760 moh.; 10 238 500 innb. (2007), i storbyregionen 19 226 400 innb. (2007). Sør-Amerikas folkerikeste by og ledende industrielle senter. Den er også en av Latin-Amerikas ledende kulturbyer med en rekke kulturinstitusjoner. Brasils mest kosmopolitiske befolkning.

 • Bilde Sao-Paulo

 • Sao-Paulo bilde reise
  Bilde Sao-Paulo 1
 • Sao-Paulo bilde
  Bilde Sao-Paulo 2
 • Sao-Paulo bilde reise
  Bilde Sao-Paulo 3
 • Sao-Paulo bilde
  Bilde Sao-Paulo 4
 • Reisebilder Sao-Paulo

 • Sao-Paulo bilde reise
  Reisebilde Sao-Paulo 5
 • Sao-Paulo bilde
  Reisebilde Sao-Paulo 6
 • Sao-Paulo bilde
  Reisebilde Sao-Paulo 7
 • Sao-Paulo bilde reise
  Reisebilde Sao-Paulo 8
 • Etablert av misjonærer fra Jesuitterordenen i 1500-tallet var San Paulo i det sørøstlige Brasil neppe spådd en framtid som millionby. Men her 500 år etter er Sao Paulo vokset til den største byen i Sør-Amerika med et innbyggertall på omkring 18 millioner – alt etter hvor store deler av de raskt voksende forstedene, det regnes med i innbyggertallet.

  I kjølvannet av voksesmerte og en enorm tilflytting fra landområdene slåss Sao Paulo i dag med fattigdom, smog og kriminalitet, og byen er ikke turistenes foretrukkene reisemål i Brasil.

  Som i andre deler av Brasil er maten en viktig del av hverdagen i Sao Paulo. Fisker og skalldyr samt krydrede kjøttretter serveres i et utall av variasjoner, og maten er generell tilberedt av fargerike og smakfulle frukter og grønnsaker – men pass på chilien, maten er sterk.

  Turister bør ferdes med omtanke i Sao Paulo og unngå de fattigste områdene. På den andre siden byr byen på utrolig velstand, idet mange velhavende brasilianere bor i byen. Dessuten overgår karnevalet i Sao Paulo nesten det i Rio de Janeiro i størrelse, og det er et utall av muligheter for å shoppe både velkjente motemerker og mer tradisjonelle brasilianske gaveartikler og kunsthåndverk.

  Som i det øvrige Brasil er klimaet i Sao Paulo tropisk, og temperaturen ligger året rundt på 25-35 grader, varmest i januar-februar.

  São Paulo ( port. for Sankt Paul ) er hovedstad i São Paulo – staten av samme navn i Brasil. Byen er det viktigste økonomiske, finansielle og kulturelle sentrum, som trafikknutepunkt i landet.

  São Paulo er det største industrielle området i Latin-Amerika. Med sine 11 millioner innbyggere i byen, og knapt 20 millioner i stor-São Paulo er byen en av verdens største byer og den største byen på den sørlige halvkulen.

  Byen har med sine mange innvandrere, et multikulturelt preg, særlig fra Portugal, Italia, Tyskland, Libanon, Japan og Sør-Korea.

  Byens største fotballklubb er São Paulo FC, og de spiller hjemme på Morumbi, som har plass til 80.000 tilskuere.

  Næringsliv

  Industrien omfatter fremstilling av tekstiler, elektriske og elektroniske artikler, farmasøytisk utstyr, kjemikalier, maskiner, biler og fly. I de ytre områder finnes store oljeraffinerier og metallurgiske anlegg. Byen er et betydelig handels- og finanssentrum med stor engros- og detaljhandel, og en rekke nasjonale og internasjonale storbanker og finansinstitusjoner.

  Samferdsel

  Kommunikasjonene karakteriseres som kaotiske til tross for en rekke motorveier, jernbaner og tunnelbane. Byen har internasjonal lufthavn ved Guarulhos (Cumbica) og nasjonal lufthavn ved Congonhas.

  Offentlige institusjoner, kultur m.m

  São Paulo er foruten Brasils ledende kulturby, også en av verdens ledende byer for kultur og underholdningsindustri. Målt i antall besøk er byen også Brasils ledende turistdestinasjon. Svært mange kongresser og utstillinger avholdes i São Paulo. Byen har katedral (1954), flere teatre (bl.a. Teatro Municipal) og biblioteker, en rekke gallerier, kunstmuseer og andre museer, universiteter og andre høyere læresteder samt de fleste av Brasils største forlag. Butantá-instituttet er verdenskjent for forskning og fremstilling av serum mot slangebitt.

  Bybeskrivelse

  Byens voldsomme utvikling har medført en særdeles vidstrakt tettbebyggelse som har spredt seg langt ut over de fra før vide bygrensene (1493 km2). Veimønsteret er komplekst, og det finnes ingen gjennomgående avenyer. Det indre av byen er preget av flere etniske boområder, med bl.a. japanere i bydelen Liberdade, italienere i Bela Vista og Bixiga osv. Flere regionale bysentre er vokst opp i tillegg til det opprinnelige bysenteret ved Praca da Sé. Bl.a. huser Avenida Paulista i sørvest de fleste hovedkvarterene for Brasils største finansinstitusjoner.

  Historikk

  São Paulo ble anlagt av jesuitter 1554. Så sent som omkring 1900 hadde São Paulo bare vel 200 000 innb., og den eksplosive befolkningsveksten på 1900-tallet har skapt pressproblemer med negativ effekt på miljøet.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.