Bilder fra Santo Domingo – reise

Santo Domingo, hovedstad og største by i Dominikanske republikk, på sørkysten, ved Río Ozamas utløp i Karibiske hav; 2 677 100 innb. (2000). Landets industrielle og økonomiske senter og viktigste havneby med eksport av jordbruksprodukter og omfattende passasjertrafikk. Tekstil-, næringsmiddel-, petrokjemisk og sementindustri. Flere universiteter og andre utdanningsinstitusjoner. Det eldste universitetet ble grunnlagt i 1538 og var det første universitetet i Amerika. Mange gamle bygninger, museer m.m. Festningen Torre del Homenaje fra 1503 er regnet som Amerikas eldste, og basilikaen Santa María de Santo Domingo (1521–40, restaurert 1992) med Columbus-gravmæle, er Amerikas første katedral.

Santo Domingo ble grunnlagt 1496 av Bartolommeo Columbus, fra 1509 sete for visekonge. Senere forfall ble avbrutt av sterk vekst fra 1930. Het 1936–61 Ciudad Trujillo.

 • Bilde Santo Domingo

 • Santo-Domingo bilde reise
  Bilde Santo-Domingo 1
 • Santo-Domingo bilde
  Bilde Santo-Domingo 2
 • Santo-Domingo bilde reise
  Bilde Santo-Domingo 3
 • Santo-Domingo bilde
  Bilde Santo-Domingo 4
 • Reisebilder Santo Domingo

 • Santo-Domingo bilde reise
  Reisebilde Santo-Domingo 5
 • Santo-Domingo bilde
  Reisebilde Santo-Domingo 6
 • Santo-Domingo bilde
  Reisebilde Santo-Domingo 7
 • Santo-Domingo bilde reise
  Reisebilde Santo-Domingo 8
 • Santo Domingo de Guzmán er en by i den Dominikanske Republik. Byen har et innbyggertall på ca. 2,25 millioner (2006) og er hovedstad i landet. Byen ligger ved det Caribiske Hav, ved munningen av elven Ozama.

  Byen ble grunnlagt som Santo Domingo de Guzmán mellem 1496 og 1498, av Bartolomeo Columbus (Bartolomé Colón), bror av Christoffer Columbus. Den lå opprinnelig på den østlige bredd av Ozama, men ble utvidet til å omfatte den vestlige bredd i 1502.

  I 1538 begynte man oppføringen av det eldste universitetet i “Den Ny Verden”. Det fikk navnet Santo Tomás de Aquino etter St. Thomas Aquinas, og eksisterer i dag som Universidad Autónoma de Santo Domingo (UASD).

  Santa Domingo er et spennende bekjentskap for alle, som er interesserde i historie, kan like å gå på oppdagelse i en spennende by, eller som bare er fascinert av byer med stemning.

  Byen ble grunnlagt i 1494 av Christoffer Columbus’ bror. Det betyr, at Santa Domingo er den første byen, som ble bygget i den nye verden, og det har satt preget sitt på både byen og beboerne dens.

  Santa Domingo kan skryte med å ha en masse “første” bygninger. Det vil si at byens universitet er det første, som ble bygget i den nye verden. Det samme gjelder sykehuset og katedralen. Når man går rundt i de gamle, verdige bygninger, kan man ikke la være med å forestille seg at man vandrer i selveste Columbus’ fotspor.

  Kokkene i Den Dominikansk Republikk er eksperter i å tilberede griser og geit på de lekreste måtene. Lokale spesialiteter er Sopa Criolla Dominican (kjøtt og grønnsakssuppe) eller Chicarrones de Pollo (stekte kyllingestykker). Middagen kan for eksempel skylles ned med den glimrende ølet Presidente og etter maten kan man ta seg en Rom Anejo (gammel mørk rom) med is.

  Santa Domingo ligger i den tropiske klimasonen, og det betyr varme hele året rundt. Temperaturene ligger mellem 20 og 25 grader, og det er regntid fra mai i august og fra november i desember.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.