Bilder fra San Salvador – reise

San Salvador, hovedstad i El Salvador, ligger i høylandet 680 moh., ved foten av den 1886 m høye vulkanen San Salvador; 507 700 innb. (2005), med forsteder 2,2 mill. innb. Landets kulturelle og økonomiske senter samt samferdselsknutepunkt med internasjonal lufthavn. Næringsmiddel- og tekstilindustri, kjemisk industri, produksjon av lær- og trevarer, farmasøytiske produkter, sigaretter m.m. Årlig industrimesse. Universitet, grunnlagt 1841, teknisk og økonomisk høyskole. Nasjonalmuseum med mange funn fra maya-kulturen.

San Salvador ble grunnlagt 1525 og var 1834–39 hovedstad i den mellomamerikanske union, fra 1839 i El Salvador. Jordskjelv har gjort stor skade og lagt byen i ruiner flere ganger, blant annet i 1986. Ingen av kolonitidens bygninger er bevart.

 • Bilde San-Salvador

 • San-Salvador bilde reise
  Bilde San-Salvador 1
 • San-Salvador bilde
  Bilde San-Salvador 2
 • San-Salvador bilde reise
  Bilde San-Salvador 3
 • San-Salvador bilde
  Bilde San-Salvador 4
 • Reisebilder San-Salvador

 • San-Salvador bilde reise
  Reisebilde San-Salvador 5
 • San-Salvador bilde
  Reisebilde San-Salvador 6
 • San-Salvador bilde
  Reisebilde San-Salvador 7
 • San-Salvador bilde reise
  Reisebilde San-Salvador 8
 • San Salvador er hovedstaden i El Salvador og har 525.990 innbyggere (januar 2005), noe som gjør den til den nest største byen i Mellom-Amerika. Stor-San Salvador (Area Metropolitana de San Salvador) har omkring 2,1 millioner innbyggere.

  Geografi

  San Salvador ligger ved foten av vulkanen av samme navn, og byen har flere ganger vært utsatt for jordskjelv. I 1854, under det hittil verste jordskjelvet, ble byen nesten helt ødelagt. Det siste jordskjelvet fant sted i 2001 og medførte omfattende ødeleggelser; særlig ble forstaden Las Colinas nesten ødelagt av et jordskred.

  Historie

  Byens opprinnelse kan spores tilbake i tiden før den spanske erobringen. Nær ved San Salvadors nåværende beliggenhet lå pipil – indianerstammens hovedstad, Cuscatlán. De var etterkommere av Aztekerne i Mexico. Man kjenner ikke svært til byen, da den var blitt forlatt av innbyggerne for å unngå det spansker herredømme.

  Den nåværende byen ble grunnlagt i 1528 av den spanske conquistador Gonzalo de Alvarado. I 1824 ble byen hovedstad i den Mellemamerikanske Føderation, som var blitt grunnlagt samme år.

  Etter den Mellomamerikansk Føderasjon var gått i oppløsning i 1839 og El Salvador var blitt et selvstendig land, ble San Salvador i 1841 landets hovedstad.

  San Salvador de Jujuy (dagligtale: Jujuy ) er hovedstad i provinsen Jujuy nordvest i Argentina. Byen har en befolkning på omtrent 180 000 (1991).

  Næringsliv

  Byen fungerer som et regionalt senter, både kulturelt og økonomisk. I områdene rundt om byen dyrket sukkerrør, tobakk, sitrusfrukter og grønnsaker. Det finnes også en del gruvearbeid hvor man tar ut malmer som inneholder bly, sink, jern og sølv.

  Historie

  Byen Jujuy ble grunnlagt i 1593 som et knutepunkt på ruten mellom San Miguel de Tucumán og sølvgruvene i Potosí, Bolivia. Byen hadde storhetstiden sin under den spansker koloniperiode. Etter Argentinas uavhengighet i 1816 sank statusen og byen ble bare regnet som en provinshovedstad fjernt fra Buenos Aires.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.