Bilder fra San Marino – reise

 • Bilde San-Marino

 • San-Marino bilde reise
  Bilde San-Marino 1
 • San-Marino bilde
  Bilde San-Marino 2
 • San-Marino bilde reise
  Bilde San-Marino 3
 • San-Marino bilde
  Bilde San-Marino 4
 • Reisebilder San-Marino

 • San-Marino bilde reise
  Reisebilde San-Marino 5
 • San-Marino bilde
  Reisebilde San-Marino 6
 • San-Marino bilde
  Reisebilde San-Marino 7
 • San-Marino bilde reise
  Reisebilde San-Marino 8
 • Byen San Marino ble grunnlagt av steinhoggeren Marino, det var konvertert til kristendommen. Sammen med andre kristenene flyktet han for keiser Diocletians forfølgelser i 301, og gruppen søkte tilflukt på Monte Titanos skråninger. Her grunnla de et samfunn, som etter hvert ble til en stat, som ble kalt opp etter grunnleggeren, som etterfølgende ble helgenkåret. Byen var deretter i lang tid tilfluktssted for andre kristenene, som flyktet fra de romerske forfølgelser. Dermed ble byen den eldste republikk i Europa, idet territoriet San Marino på den tiden svarte til byen.

  Bykjernen ble omkranset og beskyttet av tre tårn. Den første, Guaita, ble oppført i det 11. århundrede og hadde ry for å være umulig å komme forbi, noe som medførte et sterkt begrenset antall angrep på byen. I forbindelse med korstogene ble det nødvendig å oppføre et nytt tårn, Cesta, i det 13. århundrede. Forsvarssystemet sto ferdig med oppføringen av det tredje tårnet, Montale, i det 14. århundrede. Montale var det minste av de tre og ble plassert på Monte Titanos gjenværende topp.

  San Marino ble opprinnelig styrt av et råd med overhoda fra byens familier. Etter det romerske rikets sammenbrudd fikk byen som andre italienske byer økt selvstyre, og for San Marino lyktes det å bevare dette selvstyret i nåtiden. Etter som folketallet steg, ble landet utvidet med noen få kilometer omkring byen. Det har aldri vært sanmarinesisk politikk å invadere eller gå i krig for å utvide territoriet sitt, så derfor skjedde utvidelsen på andre måter. Den viktigste utvidelsen skjedde i det 15. århundrede, hvor San Marino sto på seierherrens side i en strid mellom Urbino og Rimini. Belønningen ble tildelingen av byene Serravalle, Fiorentino og Montegiardino. Landet ble utvidet til å omfatte de i alt ti Castello (byer), som nå utgjør landet.

  San Marino har ingen flyplasser, og de nærmeste flyplassene finnes i Rimini, Bologna og Ancona i Italia. Byen ligger ikke ved havet eller seilbare elver, og det er ikke jernbaner i landet. Det funnet en svevebane på 1,5 km mellom San Marino by og nabobyen Borgo Maggiore.

  Det er bussforbindelse til Rimini med flere daglige avganger. Dessuten kan man kjøre i bil m.m. til byen, men bilkjøring i selve byen er ikke tillatt. Det er derfor anlagt en rekke parkeringsplasser utenfor byens murer. San Marino By er til gjengjeld ikke større, enn man lett kan komme rundt til fots i de lange brolagte gatene.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.