Bilder fra San Jose – reise

San José, hovedstad i Costa Rica, 1150 moh.; 337 200 innb. (2003), i byområdet ca. 1. mill. innb. Kaffehandel, nærings- og nytelsesmiddelindustri og bomullsindustri, kjemisk og elektronisk industri samt turisme. Nasjonalmuseum med betydelig samling prekolumbisk kunst, nasjonalteater, myntmuseum, gullmuseum m.m. Flere universiteter, det eldste grunnlagt 1843. Norsk ambassade. Kommunikasjonsknutepunkt sentralt beliggende langs den panamerikanske motorveien, gode jernbaneforbindelser, internasjonal lufthavn. Byen er lagt ut i et rutemønster. Viktig turistattraksjon er vulkanen Poas, som ligger 1 times kjøretur fra San José.

Grunnlagt 1736 som Villa Nueva, hovedstad fra 1823.

 • Bilde San-Jose

 • San-Jose bilde reise
  Bilde San-Jose 1
 • San-Jose bilde
  Bilde San-Jose 2
 • San-Jose bilde reise
  Bilde San-Jose 3
 • San-Jose bilde
  Bilde San-Jose 4
 • Reisebilder San-Jose

 • San-Jose bilde reise
  Reisebilde San-Jose 5
 • San-Jose bilde
  Reisebilde San-Jose 6
 • San-Jose bilde
  Reisebilde San-Jose 7
 • San-Jose bilde reise
  Reisebilde San-Jose 8
 • San Juan er hovedstaden på Puerto Rico og byen har 1,6 millioner innbyggere.

  San Juan er en moderne storby og er en blaing av nyt og gammelt. I sentrum er det høyhus mens det omkring havnen er gamle bygninger.

  San José er hovedstaden og den største byen i Costa Rica. Den er også hovedstad i San José Provins. San José ligger sentralt i landet, på et høydedrag omkring 1.170 meter over havoverflaten. Byen har et innbyggertall på 309.672 (2000). I den annen halvdelen av det 20. århundrede vokste byen rask, fra 86.900 innbyggere i 1950. Stor-San José har over en million innbyggere.

  Historie

  San José var en liten ubetydelig landsby inntil 1824, hvor landets første valgte statsoverhode, Juan Mora Fernández, bestemte å flytte regjeringen fra den gamle spansker kolonihovedstad Cartago og begynne på en frisk med en ny by.

  Fordi byen oppsto i slutten av det 18. århundrede har den i motsetning til mange andre latinamerikanske hovedsteder ikke mye spansk koloniarkitektur:

  Costa Ricas universitet ble etablert i 1843. San José er også hovedkvarter for den Interamerikanske Menneskerettighedsdomstol.

  Klima

  San José ligger som resten av landet i det tropiske beltet, men på grunn av høyden over havet, har byen et mildt klima. Temperaturene svinger mellom 18° og 26°. Regntiden er fra april til slutten av november, men det kan også være overskyet og falle regnbyger utenfor regntiden. Den relative luftfuktigheten ligger mellem 60 og 90 prosent.

  San Jose er en by i den vestlige delen av den amerikansker delstat California med 894.943 innbyggere i 2000. Byens navn betyr på spansk “Sankt Josef”.

  Byen er grunnlagt i 1777 av spanjolene og er fylkessete for fylket Santa Clara County.

  San Jose inngår i rekken av de sammenhengende bymessige bebyggelsene rundt om San Francisco bugt og skåret gjennom av Guadelupe-elven. Byen ansett som hovedbyen for Silicon Valley og byens næringsliv er preget av en rekke høyteknologiske firma. I området dyrkes videre en del frukt.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.