Bilder fra Salvador – reise

Salvador, by i Brasil, hovedstad i Bahia, status som nasjonal metropol, viktig regionalt senter i Nordøst-Brasil, ligger ved innløpet til Baía de Todos os Santos, 1300 km nord for Rio de Janeiro; 2 891 400 innb. (2007), i storbyregionen 3 598 400 innb. (2007). Samferdsels- og handelssenter med foredling av jordbruksvarer, tobakk-, tekstil- og kjemisk industri, keramikk- og bilproduksjon, skipsverft m.m. Havnen er en av Brasils mest moderne. Med sin rike kulturarv og sine sandstrender tiltrekker Salvador enorme mengder turister fra det sørlige Brasil. Byen er også landets tredje største mål for utenlandske turister etter Rio de Janeiro og São Paulo. Hvert år arrangeres karneval som i prestisje likestilles med karnevalet i Rio de Janeiro. Statsuniversitet og katolsk universitet, begge grunnlagt 1946, erkebispesete.

Salvador ble grunnlagt 1549 og var Brasils hovedstad, frem til 1763. Byen bærer preg av sin historie som er en blanding av portugisisk, afrikansk og indiansk kultur. Den tradisjonelle byen er delt i to med en nedre og en øvre del. De to delene er forbundet med hverandre med en 72 m høy vertikal heis, Elevador Lacerda, bygd i 1873. I den øvre delen finnes blant annet det fargerike historiske boligstrøket Pelourinho. Byen har ellers mange renessansebygninger. I 1985 ble Salvador satt på UNESCOs Liste over verdens kultur- og naturarv.

Byens fulle navn er São Salvador de Baía de Todos os Santos, ‘den hellige frelseren av alle helgenenes bukt’.

 • Bilde Salvador

 • Salvador bilde reise
  Bilde Salvador 1
 • Salvador bilde
  Bilde Salvador 2
 • Salvador bilde reise
  Bilde Salvador 3
 • Salvador bilde
  Bilde Salvador 4
 • Reisebilder Salvador

 • Salvador bilde reise
  Reisebilde Salvador 5
 • Salvador bilde
  Reisebilde Salvador 6
 • Salvador bilde
  Reisebilde Salvador 7
 • Salvador bilde reise
  Reisebilde Salvador 8
 • Delstaten Bahia – på størrelse med Frankrike og beliggende i den nordøstlige delen av Brasil – er kjent for sine tropiske strender med kokospalmer og det klare turkise vannet. Staten blir ofte – ikke uten grunn – omtalt Afrika i eksil”; Bahia er hjertet i den afro-brasilianske sjelen. Byen Salvador er med befolkningen sin på omkring 2 millioner grunnlagt i året 1549 omkring den pene naturhavnen Bahia de Todos oss Santos, Brasils største havbukt. Frem til år 1763 var Salvador Brasils hovedstad.

  Salvador var i over tre århundreder indskibningssted for de store slavetransportene fra Afrika. Det ble på denne måten importert billig arbeidskraft primært til sukkerrør- og kaffeplantasjene.

  Byen hadde i disse århundredene en strålende, fremgangsrik og ødsel tid som først ble avsluttet med en fallende og til slutt katastrofal dårlig eksport av sukker, som nå kunne fås på snart sagt ethvert gatehjørne i de fleste delene av verden! Dette medførte dessuten “tapet” av Salvador som Brasils hovedstad, som som en konsekvens herav ble flyttet til Rio de Janeiro.

  Byen har i det 20. og nå 21. århundrede likevel hatt nesen pekende fremover! Salvador markerer seg i dag som en betydningsfull deltaker i landets politiske og kulturelle anliggender.

  Karnevallet i Salvador er berømt for folkeligheten sin og kanskje er det den direkte årsaken til at mange føler seg mer delaktiggøre i festlighetene her, til forskjell fra det mer konkurransebetonte karnevalet i Rio. I løpet av karnevalsuken følger de deltakende en av mange “Trio Elétrico”, en kjempestorlastebil som brukes som scene for kremen av Bahias og Brasiliensartister.Stemningen når ofte ekstatiske høyder, når gringoer og lokale bahianerer forenes i en uavbrutt svimlende dans. Karnevallet er spredt utover byen; gater, smug og strender er integrerde og levende deler av festlighetene.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.