Bilder fra Rotterdam – reise

Rotterdam, by i Nederland, Zuid-Holland, ved elven Rottes utløp i Nieuwe Maas, 25 km fra havet; 588 500 innb. (2005), med Schiedam, Vlaardingen og andre forsteder 1 184 100 innb. (2005). Rotterdam er en av verdens største og mest moderne havnebyer, og et viktig internasjonalt handelssentrum. Havnen er Europas største. Her foregår omlasting mellom fartøyene på Rhinen (særlig til og fra Ruhr) og havgående skip. Den 30 km lange Nieuwe Waterweg gir forbindelse med Nordsjøen. Ca. 40 % av godset som går over havnen er petroleum og petroleumsprodukter samt malmer. I vest ligger de store petroleumshavnene Pernis og Botlek, og ytterst i Nieuwe Waterweg den veldige europahavnen Europoort som kan motta tankskip på opptil 500 000 dvt. Rotterdam har flere petroleumsraffinerier og rørledninger til Ruhr, Amsterdam og Antwerpen/Brussel. Byen har trikk og tunnelbane.

 • Bilde Rotterdam

 • Rotterdam bilde reise
  Bilde Rotterdam 1
 • Rotterdam bilde
  Bilde Rotterdam 2
 • Rotterdam bilde reise
  Bilde Rotterdam 3
 • Rotterdam bilde
  Bilde Rotterdam 4
 • Reisebilder Rotterdam

 • Rotterdam bilde reise
  Reisebilde Rotterdam 5
 • Rotterdam bilde
  Reisebilde Rotterdam 6
 • Rotterdam bilde
  Reisebilde Rotterdam 7
 • Rotterdam bilde reise
  Reisebilde Rotterdam 8
 • En vibrerende storby med et trendy motekvarter og et heftig natteliv. Det er Rotterdam – Nederlands nest største by, hvor moderne arkitektur møter gammelt, og historien blander seg med pulserende nåtid.

  Rotterdam ligger ved elven Rottes utløp i Nieuwe i den sørlige delen av landet. I selve Rotterdam bor 600.000 innbyggere – telles forstedene med, lyder innbyggertallet på 1,2 mill. mennesker.

  Rotterdam er knyttet med Nordsjøen gjennom den 33 km-ene lange Nieuwe Waterweg. Byen har med verdens største havn mer enn 50 km kaianlegg. dessuten

  Som gjest i Rotterdam er en havnerundfart nærmest obligatorisk. Blant Rotterdams attraksjoner er dessuten det pulserende nattelivet og byens jærtegn, det 185 meterne høye tårnet Euromast. Byen har også flere interessante museer og er et godt utgangspunkt for utflukter, f.eks. til vindmølle-området Kinderdijk.

  Liker du å shoppe, får du lett lysten stilt i Rotterdam. Området mellom Kruiskade og Van Oldenbarneveltstraat er et mekka for moteentusiaster. Prøv også kjøpesenteret Te Beurstrauese og det fargerike Sentrummark på tirsdager og søndager.

  Rotterdam byr på mange smaksopplevelser. Byen har et utall av restauranter med mat fra alle verdenshjørner. Skal det være nederlandsk, får du også de tradisjonelle pannekakene m.m.

  Som resten av Nederland er Rotterdam preget av et moderat kystklima med vekslende vær. Generell er somrene kjølige og vintrene milde med en del regnvær og mellom kalde vinne.

  Rotterdam er Nederlands nest største by etter Amsterdam beliggende i provinsen Syd-Nederland. Byen ligger ved breddene av elven Nieuwe Mås, en av kanalene i deltaet for Rhinen / Meuse elven. Navnet Rotterdam stammer fra en demning i elven Rotte. Byen har et innbyggertall på 604.819 ( 2005 ), med forsteder: 1.200.000.

  Rotterdams havn er den største havnen i Europa og var tidligere verdens travleste havn fra 1962 til 2004. Siden 2004 har asiatiske havner som Singapore og Shanghai overtatt den ledende posisjonen i verdenen.

  Nesten hele det gamle bysentret ble ødelagt under Rotterdam blitsen, et luftbombardement utført av det tyske Luftwaffe den 14. mai 1940 og derfor framstår byen i dag som en nesten helt nybygget by, dominert av betongbygginger fra 1950 og 1960.

  Sør for Nieuwe Maas er industristrøket Feijenoord med skipsverfter, maskin- og margarinfabrikker m.m. De største raffineriene og den petrokjemiske industrien ligger i Europoort og Botlek. Videre har Rotterdam kjemiske fabrikker, møller, sjokolade-, tobakks- og konfeksjonsfabrikker o.a. industri. I forstaden Schiedam, skilt fra Rotterdam ved Mervehaven, fremstilles likør og brennevin.

  Byen har universitet (grunnlagt som handelshøyskole 1913), kunstakademi. Katolsk bispesete. Museum Boymans van Beuningen har rike samlinger nederlandsk kunst. Filharmonisk orkester, zoologisk og botanisk hage. Mange shippingkontorer. Norsk sjømannskirke og generalkonsulat. Hele bysenteret ble ødelagt i 1940, men er gjenreist som et interessant eksempel på moderne arkitektur og byplankunst. Europeisk kulturby 2001. På 2000-tallet er det etablert kunstige strender langs Niewe Maas.

  Rotterdam – historie. Rotterdam oppstod på slutten av 1200-tallet og ble bl.a. sentrum for et betydelig sildefiske. På 1500-tallet vokste byen sterkt, ikke minst takket være Jan van Oldenbarneveldt, men den stod lenge i skyggen av Delft.

  På midten av 1800-tallet begynte en rask utvikling, særlig etter at anlegget av Nieuwe Waterweg (1866–72) gjorde havnen tilgjengelig for de største skip og at fremveksten av Ruhr-industrien gav den et mektig oppland. De tyske bombeangrepene 14. mai 1940 gjorde svære skader og kostet 20 000–30 000 menneskeliv. Senere fulgte tallrike allierte flyangrep, og sommeren 1944 raserte tyskerne store deler av havnen, som ble gjenreist etter krigen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.