Bilder fra Phnom Penh – reise

Phnom Penh, khmer Phnum Penh, hovedstad i Kambodsja; 1 174 000 innb. (2005). Byen ligger i innlandet, ved sammenløpet mellom elvene Mekong og Tonle Sab, ca. 290 km fra Mekongs utløp i havet. Gjennom elven Tonle Sab har Phom Penh forbindelse med innsjøen Tonle Sap. Phnom Penh er via Mekong landets viktigste havneby. Utførsel av tørket fisk og mais. Internasjonal lufthavn i Pochentong. Tradisjonelt viktig kultur- og utdannelsessenter med flere universiteter, nasjonale museer og historiske bygninger. Kongelig slott med et tilknyttet storslått buddhisttempel: Sølvpagoden.

Mellom 1975 og 1979 ble de fleste innbyggerne (ca. 700 000) fordrevet ut på landsbygda av det daværende Røde Khmer-styret. Mange ble torturert og drept. Tortursenteret Tuol Sleng er i dag et museum for folkemordet. Ved Choueng Ek utenfor byen er det bygd opp et minnesmerke over massegravene (dødsmarkene).

Ble hovedstad etter at Angkor ble erobret av thailandske styrker 1431.

 • Bilde Phnom-Penh

 • Phnom-Penh bilde reise
  Bilde Phnom-Penh 1
 • Phnom-Penh bilde
  Bilde Phnom-Penh 2
 • Phnom-Penh bilde reise
  Bilde Phnom-Penh 3
 • Phnom-Penh bilde
  Bilde Phnom-Penh 4
 • Reisebilder Phnom-Penh

 • Phnom-Penh bilde reise
  Reisebilde Phnom-Penh 5
 • Phnom-Penh bilde
  Reisebilde Phnom-Penh 6
 • Phnom-Penh bilde
  Reisebilde Phnom-Penh 7
 • Phnom-Penh bilde reise
  Reisebilde Phnom-Penh 8
 • Phnom Penh er hovedstaden i Kambodsja. Byen har ca. 1 million innbyggere. Det beryktede torturfængslelet, og nå museum, S1 ligger i byen.

  Phnom Penh – Kambodsjas hovedstad – er en vidunderlig blanding av det eksotiske Asia, indokinesisk sjarme og kambodsjansk gjestfrihet. Phnom Penh, det ligger hvor Mekong-elven løper sammen med Tonle Sap og Bassac, er i mer enn en forstand et knutepunkt i Kambodsja. Mot vest finner duge Angkor, tempelbyen med mystiske tempel og labyrintlignende kompleks, og mot sør de brede, hvite sandstrender med skyggefulle kokospalmer og asurblått hav.

  By og markedsliv
  Gjelder det opplevelser, folkeliv og friske råvarer er Paar Themei (det nye markedet) den beste muligheten i Phnom Penh. Selve bygningen er i en Art Deco stil og det selges smykker, antikviteter og tøy. Som opplevelse er det klart seksjonen med friske varer – alt i frukt, grønt til grillet insekter – som er artigst. Sparr innkjøpene i Phom Penh til Psar Tuol Tom Pong (det russiske markedet) med tøy – også billige merkevarer fra lokale tekstilfabrikker til en brøkdel av prisen hjemme.

  Strandliv mot sør
  Eneste tropestrandliv finnes omkring den sørvestlige kystbyen Sihanoukville ca. 235 kilometer sørvest for Phnom Penh. Fire strender omkring byen kan by på en frisk dukkert, men særlig i helgene er her tett besatt av lokale. Koraller er det på grunn av dynamittfiskeri ingenting av ved kysten. Mest populær er Serendipity strand. Her får du i tilbudt massasje (som med sand nærmest blir til en effektiv kroppspeeling) og frisk skjønn frukt. Det finnes flerdages-turer ut til øyene Koh Tang og Koh Prins med koraller og dykking.

  Ream National Park
  Pen og fredelig natur befinner seg tett på Sihanoukville bl.a. i form av Ream National Park bare 13 kilometer fra Phnom Penh. Du kan ta en båttur med en engelsktalende guide og lære om helbrede urter, plukke sursøte spiselige bær og se både aper og ørner. Båtturene går gjennom spennende rik mangrove og ut til skjønne små strender, som du har helt i fred.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.