Bilder fra Perth – reise

Perth – Australia, by i Australia, hovedstad i Western Australia, ved Swan River, 15 km fra utløpet; med forsteder, bl.a. havnebyen Fremantle, 1 457 600 innb. (2004), nær. 3/4 av Western Australias innbyggere. Siden 1950-årene har befolkningen vokst kraftig gjennom innvandring; først fra Sør-Europa, deretter fra Øst-Europa, Asia og Sør-Afrika. Viktig jernbaneknutepunkt og industriområde. Petroleumsraffinerier, stålverk, forbruks- og næringsmiddelindustri. To universiteter grunnlagt henholdsvis 1911 og 1975. Romersk-katolsk og anglikansk katedral. Størstedelen av Perth har villabebyggelse, klimaet er mildt, subtropisk og solrikt. Byen ble grunnlagt 1829, men hadde 1901 bare 36 274 innb.

 • Bilde Perth

 • Perth bilde reise
  Bilde Perth 1
 • Perth bilde
  Bilde Perth 2
 • Perth bilde reise
  Bilde Perth 3
 • Perth bilde
  Bilde Perth 4
 • Reisebilder Perth

 • Perth bilde reise
  Reisebilde Perth 5
 • Perth bilde
  Reisebilde Perth 6
 • Perth bilde
  Reisebilde Perth 7
 • Perth bilde reise
  Reisebilde Perth 8
 • Perth er hovedstaden i den australske delstat Western Australia. Perth har 1,4 millioner innbyggere inkl. forsteder og er dermed Australias fjerde største by. Den eneste betydningsfulle byen i west coast.

  Perth er med 1,5 millioner innbyggere Australias fjerde største by, og hovedbyen i Western Australia. Faktisk bor tre fjerdedeler av samtlige innbyggere i Western Australia i Perth. Resten av området er mer eller mindre gold ødemark.

  Man skal ikke undervurdere Perth. Byen er en av de raskt voksende australske storbyene med masser av dynamikk og selvtillit. Når det er sagt er byen sett i en turistmessig sammenheng ikke den mest spennende byen å besøke. Men omlandet byr på flere interessante lokaliteter.

  Selve Perth er en klassisk administrasjonsby med masser av liv i downtown på hverdager, men når kontorene lukker, så lukker downtown også ned. I dagtimene skjer det mye i området omkring King Street, mens at forstaden Northbridge er det beste budet etter arbeidstid. Her ligger det en rekke restauranter.

  Freemantle, som ligger små 20 kilometer sørvest for Perth downtown, tiltrekker seg nesten like stor oppmerksomhet, som selve Perth. Freemantle er den gamle havnebyen like på kysten til det Indiske Ocean, og langs havnefronten har man bevart mange av de gamle husene. Hyggelig område med kafeer, galleri og havnestemning.

  Er du til vin, så overvei ett avvik til vinområdene øst for Perth langs Swan River. Her finnes det flere vingårder, som hører til Australias eldste, og det er rik mulighet for å smake på varene.

  Perth er en skotsk by vet Tay-elven med ca. 45.000 innbyggere. Perth er det administrative sentret for Perth og Kinross.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.