Bilder fra Ottawa – reise

Ottawa, hovedstad i Canada, Ontario, ved Chaudièrefallene i Ottawa River, 79 moh., endepunkt for elvefarten; 774 000 innb. (2001), inngår sammen med tvillingbyen Gatineau (Hull) i Québec rett over Ottawa River i en hovedstadsregion med 1 063 700 (2001), mange fransktalende. Administrasjonssenter, viktig jernbaneknutepunkt. Størstedelen av yrkesbefolkningen arbeider innen statsadministrasjonen, men det finnes også papir-, trevare-, sement- og elektroteknisk industri. Det produseres rikelig med vannkraft ved Chaudière Falls, ved Rideau Falls og ved demninger ved Gatineau River.

Sete for en rekke nasjonale institusjoner som parlamentet, høyesterett, riksarkivet og åtte nasjonale museer inklusive Canadian Museum of Civilization (i Hull) og nasjonalgalleriet. Til sammen gjør disse Ottawa til et populært turistmål. Katolsk erkebiskop. University of Ottawa ble grunnlagt 1848, Carleton University 1942. Bybildet domineres av de gotiske parlamentsbygningene på en høyde ved elven, oppført 1860–65, brant 1916, men ble gjenreist senere. Anglikanske og romersk-katolske katedraler. Nasjonalt kultursenter med bl.a. konsertsal, opera og teater. Norsk ambassade. På motsatt elvebredd ligger forstaden Hull.

Byen ble grunnlagt 1827 av oberst By samtidig med anlegget av Rideaukanalen mellom Ottawa River og Lake Ontario, og het Bytown til 1855. Ble valgt til hovedstad av dronning Victoria i 1857.

 • Bilde Ottawa

 • Ottawa bilde reise
  Bilde Ottawa 1
 • Ottawa bilde
  Bilde Ottawa 2
 • Ottawa bilde reise
  Bilde Ottawa 3
 • Ottawa bilde
  Bilde Ottawa 4
 • Reisebilder Ottawa

 • Ottawa bilde reise
  Reisebilde Ottawa 5
 • Ottawa bilde
  Reisebilde Ottawa 6
 • Ottawa bilde
  Reisebilde Ottawa 7
 • Ottawa bilde reise
  Reisebilde Ottawa 8
 • Ottawa er Canadas hovedstad og har 822.600 innbyggere. Floden Ottawa løper gjennom Ottawa. Byen ligger i provinsen Ontario, men Quebec ligger tett på og det snakker sammen båter fransk og engelsk i byen. Ottawa ble grunnlagt i 1855.
  Parlamentsbygningen i Ottawa

  Ottawa holder på å utvikle seg til et sant kunnskapsenter for høyteknologi. Byen har to universitet : University of Ottawa og Carleton University.

  Ottawa er en ekte kompromiss-hovedstad. Da Canada i slutten av 1850-tallet skulle ha en hovedstad og plasseringen skulle velges ut, røykte alle favorittene i svingen, og i stedet løp den den gang beskjedne småbyen med seieren, og ble utnevnt til hovedstad. Den lå nemlig godt i forhold til de store konkurrentene.

  Ottawa er i dag en millionby, fordelt på en lang rekke forsteder. Geografisk ligger den administrative delen av hovedstaden sør for Ottawa – elven, mens nabobyen nord for elven, Hull, tradisjonelt har stått for det kreative i hovedstadsregionen.

  Selve Ottawa downtown er preget av de mange statlige administrasjonsbygningene som ligger plassert langs byens vinkelrette gatenett. Mest karakteristisk er parlamentet, som ligger høyt plassert i landskapet. Fra parlamentets markante tårn er det en fin utsikt over Ottawa – elven og Hull på den annen siden av elven.

  Som enhver annen hovedstad har Ottawa også andelen sin av nasjonale museer, som bl.a. risser opp den kanadiske historien. Men det finnes også en rekke fine kunstmuseer og naturvitenskapelige museer. Et riktig godt sted å få utdypet kunnskapen sin om det enorme landet og den kanadiske kulturen.

  Er du i det østlige Canada om sommeren, så overvei å legge forbi veien Ottawa på Canada Day, som feires 1. juli hvert år. Dagen minner en del om amerikaneres 4. juli, og avsluttes også med gigantiske festfyrverkeri.

  Ottawa har pene varme somre, men også relativ kalde vintre. Det har preget seg i en spesiell tradisjon for skøyteløp i hovedstaden, hvor innbyggere løper på skøyter på den tilfrosne Rideau-kanalen, som er åtte kilometer lang. Om sommeren er Ottawa en veldig fin sykkelby med med masser av sykkelstier på kryss og tvers i byen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.