Bilder fra Oman – reise

Med sine 2.600 KM-a kyster har det en strategisk plassering ved avslutningen av den arabiske halvøya mot sørøst, hvor størstedelen av verdenens oljetrafikk passerer. Oman er avskåret fra resten av halvøya ved Rubb al -Khali ørken. I vi dagene er det ikke nomader som passerer gjennom dette området. Det anvendt nå også til utvinningen av olje og naturgass. På grunn av de frisk vinne fra havet, er klimaet bedre ved kysten. Sommeren er preget av monsunregn.

Folket : Oman er et arabisk folk, som utgjør 73,5 % av befolkningen. Pakistan utgjør 18,7 % av befolkningen.

Religion : Islam (offisiellt) praktisert av 86 % av befolkningen. Flertallet tilhører ibad? sekten. Videre finnes det minoriteter av sunni og sjiaer. Endelig finnes det små samfunn av hinduer og kristen.

Språk : Arabisk (offisielt og dominerende). Videre snakker sammen baluchi, urdu og engelsk.

Politiske parti : Det finnes ingen legale politiske parti i sultanatet

Offisielt navn : Saltanat’ Uman

Administrativ inndeling : 59 distrikt

Hovedstad : Masqat, 887.000 indb. (1999).

Andre vigtige byer: Salalah, 163.600 indb.; Nizwa, 74.400 indb.; Suma’il, 42.700 indb. (2000)

Regering : Qabus ibn Sa?d er sultan og har vært ved makten siden juli 1970; statsminister siden 1972. Eneveldig monarki uten noen form for parlamentarisk kontroll. Det finnes et konsultativt parlament med to kamre: den konsultative forsamlingen (Majlis al -Shura) med 82 valgte medlemmer og Statsrådet (Majlis al -Dawla) med 40 pekte ut medlemmer.

1 comment for “Bilder fra Oman – reise

Leave a Reply

Your email address will not be published.