Bilder fra Niger – reise

Størstedelen av landet er høyslette beliggende 350 meter over havets overflate. Den nordlige delen er dekket av ørken og den sørlige er savanne. Det finnes forekomster av uran, jern, tinn og muligens olje. 80 % av landets befolkning bor i landområder. I de sentrale delene er nomadekulturen utbredt, og i sør dyrkes det peanøtter, ris og bomull. 85 % av landets energibehov dekkes av tre. Landet er preget av ørkenens stadige spredning, og samtidig finner det en betydelig erosjon sted som følge av kraftige vinne. Luft- og vannforurensning forekommer primært i de større bymessige bebyggelsene.

Folket : Landets sentrale områder er overveiende bebodd av berberfolk som tuareger, peule, tubat og fulanis. De sørlige områdene er bebodd av vestafrikanske folkeslag som hausaer, djerma (zarma), Songais og kamuri.

Religion : Overveiende islamsk. I sør praktiseres tradisjonelle afrikanske kulter og det finnes en mindre kristen minoritet.

Språk : Fransk (offisiell) samt opprinnelige afrikanske språk.

Politiske parti : Den nasjonale bevegelsen for samfunnet i Utvikling (MNSD) er regjeringsparti. Det sosiale og demokratiske Konvent (CDS). Nigers parti for demokrati og Sosialisme. Alliancen for demokrati og Fremganger (AFC) er en allianse bestående av 9 opposisjonsparti.

Sosiale organisasjoner : Unionen av fagforeninger for arbeidere i Niger er landets eneste landsorganisasjon.

Offisielt navn : R?publique du Niger

Administrativ inndeling : 7 avdelinger

Hovedstad : Niamey, 452.000 indb. (2003)

Andr? viktige byer : Zinder, 185.100 indb.; Maradi, 172.900 indb.; Tahoua, 87.700 indb. (2000)

Regjering : Tandja Mamadou er siden desember 1999 landets president, gjenvalgt i 2004. Seyni Oumarou, statsminister siden juni 2007. Parlamentet har ett kammer – Nationalforsamlingen – hvis 83 medlemmer velges for en 5-årig periode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.