Bilder fra Nicosia – reise

Nicosia , Levkosia, Lefkosa, Nikosia el. Nicosia, hovedstad i Kypros; 200 500 innb. (2005). Handelssentrum midt på den fruktbare Messaoriasletta, omgitt av venetianske murer og har mange moskeer som opprinnelig har vært kirker. Den gotiske katedralen St. Sofia er blant severdighetene. Internasjonal lufthavn. Tekstil- og lærindustri. Arkeologisk museum. Universitet (1989). Ble 1192 hovedstad for kongene av Kypros. Inntatt av venetianerne 1489, av tyrkerne 1571.

Navnet Levkosia skal ha oppstått rundt år 295 f.Kr. Navnet Nikosia (Nicosia) ble tatt i bruk i middelalderen, og var i bruk frem til 1995.

 • Bilde Nicosia

 • Nicosia bilde reise
  Bilde Nicosia 1
 • Nicosia bilde
  Bilde Nicosia 2
 • Nicosia bilde reise
  Bilde Nicosia 3
 • Nicosia bilde
  Bilde Nicosia 4
 • Reisebilder Nicosia

 • Nicosia bilde reise
  Reisebilde Nicosia 5
 • Nicosia bilde
  Reisebilde Nicosia 6
 • Nicosia bilde
  Reisebilde Nicosia 7
 • Nicosia bilde reise
  Reisebilde Nicosia 8
 • Nicosia (også kjent som Lefkosia; på gresk, på tyrkisk Lefkosa) er Kypros’ hovedstad. Nicosia ligger ved elven Pedieos. Nicosia har en befolkning på cirka 200.686 innbyggere. Nicosia er Kypros’ økonomiske, politiske og kulturelle sentrum.
  Nicosia var en bystat kjent som Ledra eller Ledrae i oldtiden. Kongen av Ledra, Onasagoras visste å ha betalt tributt til Esarhaddon av Assyria i 672 f.Kr.. Da byen mottok sin første kristne biskop, Trifillios, i 348 ble byen kalt Lefkousia eller Ledra.

  Fremdeles kjent som Lefkosia ble byen øyas hovedstad omkring det 10. århundredet. Byen var vokst i betydning bl.a. grunnet truslene mot kystbyene Paphos og Salam-is, noe som fikk mange til å flykte til det sentralt plasserte Lefkosia.

  Som sete for de Lusignanske konger av Kypros siden 1192 ble det en Venetiansk besittelse i 1489, men falt til det Ottomanske rike i 1571.

  Eksonymet “Nicosia” dukket opp med ankomsten av Lusignanerne. [ Kilde mangler ] I den frankiske æraen ekspanderte byen kulturelt og det 15. og 16. århundredet så en reisning av en rekke palass, kirker og kloster.

  Ottomanene beleiret byen i 1570, noe som kostet omtrent 20.000 innbygger livet. Menneskeskapte og naturlige katastrofer traff byen i det 19. århundredet. Tyrkerne klemte en anti-ottomanske revolt i 1821.

  Kolera traff byen i 1835 og en brann ødela store deler av Nicosia i 1857. Det Britiske Imperium fikk kontroll med øya i 1878 og Nicosia ble hovedstad i den nye britiske kolonien.

  Nicosia var scene for ekstrem vold i perioden opp til kypriotisk selvstendighet i 1960. Siden det greskstøttet kuppet og den tyrkiske invasjonen som fulgte etter i 1974, har deler av byens nordlige sektor vært i den FN kontrollerte buffersone.

  Nicosia er beliggende cirka midt på øya, og mange veier fører derfra i et system av stjerneformede utfallsveier. Motorveien A1 knytter Nicosia med sydkystmotorveien, mens A9 fører i vestlig retning mot Trodos-Gebirge.

  I den nordlige delen av byen er Ercan Lufthavn plassert, som omkranses av en firespors vei, mens den nordlige delen av byen betjenes av Larnaka Lufthavn. Nicosias gamle lufthavn ble spydet i 1974, da den ligger i FN-vernesonen.

  Hovedstaden på Kypros heter offiselt Nicosia men de lokale kaller den Lefkosia. Det bor bare omkring 200.000 mennesker, men byen virker større. Kanskje fordi det er en overveldende trafikk det meste av døgnet. Den nye bydelen er helt ærlig ikke særlig spennende. Nicosia ligger ca. 53 km. fra Larnaka flyplass og det er glimrende motorvei det meste av veien. Men regn likevel med en god times kjøring på grunn av trafikkmengden i byen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.