Bilder fra New York – reise

 • Bilde New-York

 • New-York bilde reise
  Bilde New-York 1
 • New-York bilde
  Bilde New-York 2
 • New-York bilde reise
  Bilde New-York 3
 • New-York bilde
  Bilde New-York 4
 • Reisebilder New-York

 • New-York bilde reise
  Reisebilde New-York 5
 • New-York bilde
  Reisebilde New-York 6
 • New-York bilde
  Reisebilde New-York 7
 • New-York bilde reise
  Reisebilde New-York 8
 • Forvent det ekstreme og overveldende, når du besøker verdens storby nummer 1. New York rommer så mange muligheter og spennende kvarter at du ville ønske, du ikke trengte bruke tid på å sove. For New York sover aldri; her kan du shoppe kl. 23 og gå på diskotek kl. 10 om formiddagen! Og alt, ALT, mulig annet.

  Bacon og børsmeklere
  Manhattans avenyer er fylt med klassiske diners, hvor man kan starte dagen på ekte New York – maner med masser av egg, bacon, pølser og pannekaker. Deretter kan man f.eks. ta subwayen til Manhattans sørlige ende, hvor The Financial District er et godt sted å observere travle børsmeklere, moteriktige forretningskvinner og de mange limousinene som holder side om side med gatekjøkken og kaffebøter. Få blokker herfra er Ground Zero, det store tomrommet hvor World Trade Center sto. Det går et gys gjennom kroppen, når man står her blant de mange new yorker, som daglig minnes 11. september og de omkomne, hvis navn er skrevet på store tavler.

  Oh purke Soho
  Fanelli’s Café i Soho, New York
  Fanellis Kafé i Soho serverer en av verdens
  beste tomatsupper – faktum!
  Ta litt nordpå, til Soho og Greenwich Village, som har et svært slappet av og hyggelig bohem-preg og laid back-feel. Utover mange gode butikker er her masser av brosteinsbelagte gater, små parker og et uovertruffent kunstner- og universitetsmiljø takket være New York University og de mange galleriene. Et perfekt sted å oppleve den lokale stemningen er Fanellis Kafé på hjørnet av Prince og Mercer Street.

  Hippe Lower East Side og East Village
  Lower East Side og East Village er stedet for dem som søker det rå, kantete og kult. Her er masser av sjekkede tøy- og gjenbruksbutikker, nattklubber og spillesteder, og ikke minst den udødelige pønkkulturen. Her er alltid noe på ferde, alltid noe for øynene og sansene: et sted finner du ett bar, som utelukkende lager pomme friter (og hvilke pomme friter!), et annet sted står folk i lange kuene kl. 1 om natten foran ett av Manhattans mange, innbydende konditori med de mest uimotståelige kakene.

  Øvre Manhattan
  Det er selvfølgelig vanviddet av lysreklamer og kjempebutikker på Times Square og utsikten fra Empire State Building, men ellers skal man på øverste Manhattan oppleve en søndag i Central Park, når alle new yorkene søker her inne for å slenge seg på gresset, løpe rundt om de store sjøene, spille baseball eller spise pølse i brøder. Det er innbegrepet av søndag i New York.

  Central Park, New York
  Central Park er en oase midt i New York – tag
  en pause på ett av de mange grønne områdene.
  Start dagen i Harlem nord for Central Park. Søndag formiddag valfarter alle de svarte familiene nemlig til gudstjenester i de mange kirkene, og man er svært velkommen som gjest. Prøv den vennlige Canaan Baptist Church, som damper av gospelsang og gode vibrasjoner.

  Øst for Central Park, Upper East Side, er det pene, verdensvante og dyre New York. Det er her, du finner alle de dyre merkene, og ja, det er også her, jentene i “Sex And The City” shopper. Like sør for, på den berømte Fifth Avenue, bør man besøke klesbutikken Abercrombie & Fitch. Den er i fire etasjer, mørk og hemmelig som natten og med høy technomusikk i luften. Det glade vanviddet og like mye diskotek som klesbutikk!

  Brooklyn: de kjente og kreative
  Over East River fra Manhattan (tak gåturen over Brooklyn Bridge, utsikten er fenomenal) ligger Brooklyn, som etter hvert er blitt stedet for de unge og kreative. Særlig bydelen Williamsburg sprudler av kreativitet med galleri, second Hand-klesbutikker, bar, spillesteder og ultrakult, unge lokale, som går i det helt riktige tøyen på den helt riktige måten. Det er her, du enten oppdager din indre, hippe new yorker og gjør som de lokale, eller innser at det er en grunn til at du ikke bor her.

  Brooklyn Bridge
  Brooklyn Bridge med Manhattan i bakgrunnen.

  Sjekk også ut Brooklyn spesielt Smith Street, en av Downtown New Yorks hyggeligste gater. Her er en svært avslappet atmosfære, vennlige lokale og stripevis av lekre butikker og hyggelige kafeer og restauranter. Prøv Bar Tabac, hvor du kanskje får av et glimt av en de mange kjente, som bor i området.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.