Bilder fra Montserrat – reise

Montserrat er beliggende i Karibia 400 KM øst for Puerto Rico og nordvest for Guadeloupe . Øya har vulkansk opprinnelse, og landskapet er fjellrikt med høyder på over 1.000 M-er. Klimaet er tropisk og regnfullt, men noe moderert av havets innflytelse. I de krysseliggende områdene er jorden relativt fruktbar og egnet til landbruk.

Folket : Befolkningen er overveiende av afrikansk opprinnelse med en mindre minoritet av europeisk opprinnelse.

Religion : Overveiende kristen – anglikanere, katolikker og metodister

Språk : Engelsk (offisielt). De mange talene en lokal dialekt

Politiske parti : Populær Progressive Alliance (PPA) – det tidligere Populær Lib?ration Movement; Movement for National Reconstruction (MNR) – det tidligere Democratic Progressive Party (DPP); National Progressive Party (NPP).

Sosiale organisasjoner : United Workers Union of Montserrat, ledet av George Irish. Organisasjonen har 1.300 medlemmer og er landets eneste landsorganisasjon. Det eksisterer en lærerfagforening med 120 medlemmer og en fagforening for sjømenn og havnearbeidere med 122 medlemmer.

Offisielt navn : Montserrat

Hovedstad : Plymouth, 2.000 indb. (1999)

Regering : Deborah Barnes Jones er guvernør siden mai 2004, utnevnt av den britiske dronningen. Lowell Lewis er siden juni 2006 regjeringssjef. Parlamentet har ett kammer med 9 medlemmer, som velges for en 5-årig periode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.