Bilder fra Montevideo – reise

Montevideo, hovedstad i Uruguay, på nordsiden av den vide munningen av Río de la Plata; 1,3 mill. innb. (2004). Montevideo er Uruguays dominerende havneby og kommunikasjonssenter for øvrig, og står for størstedelen av utenrikshandelen. Byen har store slakterier, fryserier og hermetikkfabrikker, garverier, såpe-, sko- og ullindustri. Montevideo er også havn for størsteparten av fiskeflåten i det sørlige Atlanterhavet. To universiteter, det eldste fra 1849, teknisk høyskole, kunstakademi, nasjonalmuseum og stor opera m.m.

Den gamle byen med finans- og forretningskvarterer ligger på en odde mellom Río de la Plata og den runde Montevideobukta. Her ligger også byens eldste torg, Plaza de la Constitución, med katedralen i barokk (1790–1804), den store parlamentsbygningen i klassisk stil, nasjonalhistorisk museum m.m. De nyere bydelene brer seg mot øst og nord. Brede, rette gater, store plasser og parker, elegante badesteder og hoteller gir byen et kosmopolitisk preg. Hovedgaten er Avenida 18 de Julio. Øst for byen ligger den internasjonale lufthavnen Carrasco.

Byen ble anlagt 1726 av spanierne. Under de søramerikanske frihetskampene ble den spanske garnisonen fordrevet 1814. Byen tilhørte en tid Argentina og deretter Brasil, inntil Uruguay ble selvstendig republikk 1828 med Montevideo som hovedstad.

 • Bilde Montevideo

 • Montevideo bilde reise
  Bilde Montevideo 1
 • Montevideo bilde
  Bilde Montevideo 2
 • Montevideo bilde reise
  Bilde Montevideo 3
 • Montevideo bilde
  Bilde Montevideo 4
 • Reisebilder Montevideo

 • Montevideo bilde reise
  Reisebilde Montevideo 5
 • Montevideo bilde
  Reisebilde Montevideo 6
 • Montevideo bilde
  Reisebilde Montevideo 7
 • Montevideo bilde reise
  Reisebilde Montevideo 8
 • Montevideo er Uruguays hovedstad med 1,3 millioner innbyggere. Byen er Uruguays største og samtidig den viktigste havneby og hele 80 % av landets eksport utgår herfra.

  Nyt over solnedgangen Atlanterhavet, eller gå på oppdagelse i Montevideos gamle bydel som damper av spansk sjarme.

  Montevideo ble anlagt av spanjolene i det 18. århundredet med det formålet å være en militær festning. Byens havn ble imidlertid rask gjort kommersiell, og snart ble det et handelssentrum som konkurret på lik fot med Buenos Aires.

  Du kommer ikke til å kjede deg når du besøker Montevideo. Hvis dasselivet på stranden blir for mye kan du utforske den gamle bydelen “Ciudad Vieja”, som fremdeles bærer preg av tiden som spansk koloni. Nyt solnedgangen med en kopp “mat” i selskap med byens innbyggere på Ramblaen som strekker seg langs kysten, og er byens populærer samlingssted.

  Noen sier at Uruguay severe i noe av det beste kjøttet i verden, og Montevideo finnes det flere restauranter som er kjente for sin store grill hvor kjøttet tilberedes. Det spart generell på krydderne i det uruguaynske kjøkkenet, men ikke på fettet. Prøv “Gramajo” som består av stekt poteter, egg og skinke og sandwichen “Shivito”, som nok får årene dine på overtidsarbeid, men er det verdt.

  Prisene i Uruguay er generell billigere i forhold til europeiske priser. Gode ting å kjøpe med hjem er den spesielle teen “Yerba mate”, antikviteter og forskjellig kunsthåndverk i lær, tre, tekstil og papir.

  Montevideo har subtropisk klima hvilket betyr varme somre og kalde vintre. Det er varmest i januar og kaldest i juni. I høst er det størst mulighet for regnbyer.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.