Bilder fra Melbourne – reise

Melbourne – i Australia, by i Australia, hovedstad i Victoria og landets nest største by, ved Yarras utløp i Port Philip Bay; 3 524 100 innb. (2002) inkl. forsteder. Folketallet vokser meget raskt og inkluderer bl.a. store grupper asiater, grekere og italienere. Melbourne er en viktig havneby med import av oljeprodukter, papir, fosfater og biler, og eksport av bl.a. ull, mel, kjøttvarer, meieriprodukter og grønnsaker. Den har internasjonal lufthavn (Tullamarine), gode vei- og jernbaneforbindelser og et godt utbygd offentlig transportsystem inklusive ett av verdens største sporveisnett. Byen er et betydelig finanssenter og er fremdeles landets viktigste ullmarked. Industrien er stor og mangesidig, med produksjon av bl.a. biler (Ford og Toyota) og bilmotorer, fly, tekstiler, kjemikalier, elektriske og elektroniske artikler. Ved Western Port sør for byen ligger store oljeraffinerier. Byen har tre universiteter (det eldste fra 1855) og teknisk høyskole, og er katolsk og anglikansk erkebispesete. Melbourne har en betydelig film- og TV-produksjon, er sete for Australian Ballet, base for en stor del av Australias musikkindustri og er kjent for sin billedkunst. Byen er også senter for store årlige internasjonale sportsbegivenheter innenfor bl.a. cricket, tennis, motorsport (bl.a. formel 1) og hesteveddeløp. Flere internasjonale levekårsundersøkelser rangerer Melbourne blant verdens aller beste byer å bo og leve i.

Bybeskrivelse. Byens sentrum med parlamentet, regjeringsbygninger og det viktigste forretningsstrøket ligger på nordsiden av Yarra og er anlagt i typisk australsk rutenettmønster. Selve Melbourne bykommune er ganske liten, men de tallrike forstedene brer seg over vide områder. Mange parkanlegg finnes i det tettbygde området.

Historikk. Byen ble grunnlagt 1835 og ble hovedstad i Victoria 1851 og i Australia fra 1901 til 1927. Parlamentsmøtene ble holdt i Royal Exhibition Building, hvor det ble holdt store internasjonale utstillinger 1880 og 1888, og som sammen med de omkringliggende Carlton Gardens står på UNESCOs Liste over verdens kultur- og naturarv. Byen var sentrum for gullrushet i 1850-årene. Arrangør av olympiske sommerleker 1956. I 1990-årene ble en rekke offentlige storstilte byggeprosjekter gjennomført, bl.a. nytt Melbourne Museum (ett av den sørlige halvkules største museer) og Melbourne Exhibition and Convention Centre.

 • Bilde Melbourne

 • Melbourne bilde reise
  Bilde Melbourne 1
 • Melbourne bilde
  Bilde Melbourne 2
 • Melbourne bilde reise
  Bilde Melbourne 3
 • Melbourne bilde
  Bilde Melbourne 4
 • Reisebilder Melbourne

 • Melbourne bilde reise
  Reisebilde Melbourne 5
 • Melbourne bilde
  Reisebilde Melbourne 6
 • Melbourne bilde
  Reisebilde Melbourne 7
 • Melbourne bilde reise
  Reisebilde Melbourne 8
 • Melbourne er en australsk by med 3,8 millioner innbyggere ( 2004 ). Den er hovedstad i staten Victoria, hvor den er den største byen. I Australia som helhet er det den nest største byen, bare overgått av Sydney. 1901 – 1927 var Melbourne Australias hovedstad.

  Byen var som den første australske byen noensinne vert for ØL i 1956.

  Melbourne er med sine 3,5 millioner innbyggere – forsteder inkl. – den nest største byen i Australia. Byen kalles populær for Australias kulturelle og sportslige hovedstad, og er hjemsted for en lang rekke sportsarrangement i løpet av året.

  Men Melbourne er også kulturell mangfoldighet, og byen er kjent for sine mange innvandrere, som hver og en bidrar til å gi byen karakter.

  Ikke minst grekerne har fått på øye Melbourne, og de har skapt seg sin eget liten enklave i bydelen Carlton. Også kineserne er sterkt representert, og de har naturligvis sin eget Chinatown.

  Skal du rundt i Melbourne, så tar du selvfølgelig trikken. Byen har ett av de største trikksnettverkene i verden med 245 kilometer sporsvognslinier og 500 trikker, som krysser gjennom byen på kryss og tvers. Så hopp på trikken og nyt en tur gjennom byen.

  Melbourne skåret gjennom av elven Yarra, og samtidig er byens mange parker med på å gjøre Melbourne til en by, som ikke virker nær så kompakt som andre storbyer. Langs den sørlige elvebredda ligger kvarteret Southgate, som med sine mange restauranter og kafeer er et livlig kvarter om kvelden.

  Melbourne er hovedstaden i delstaten Victoria, og byen er et godt utgangspunkt for turer ut i Victoria. I motsetning til andre deler av Australia, så ligger severdighetene i Victoria innen rimelig kjøringavstand, og faktisk kan noen av nasjonalparkene i Victoria greies på en dagstur, hvis utgangspunktet er Melbourne.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.