Bilder fra Leone – reise

 • Bilde Leone

 • Leone bilde reise
  Bilde Leone 1
 • Leone bilde
  Bilde Leone 2
 • Leone bilde reise
  Bilde Leone 3
 • Leone bilde
  Bilde Leone 4
 • Reisebilder Leone

 • Leone bilde reise
  Reisebilde Leone 5
 • Leone bilde
  Reisebilde Leone 6
 • Leone bilde
  Reisebilde Leone 7
 • Leone bilde reise
  Reisebilde Leone 8
 • Mer enn ti års borgerkrig har etterlatt Sierra Leone som ett av de fattigste landene i Afrika. Under borgerkrigen ble 75.000 drept og mange tusentall såre, og det vurderes at omkring 15.000 barn har vært involvert i krigen som barnesoldater.

  Sierra Leone står overfor en enorme gjenoppbyggingsoppgave, og det krever en befolkning med den nødvendige kunnskapen og ferdigheter, hvis det skal lykkes. Det er en vanskelig oppgave, når skolesystemet er slitt, mange lærere dårlig utdannet, og mer enn en halv million barn mellem 10 og 18 år er satt utenfor skolesystemet på grunn av borgerkrigen.

  Skal Sierra Leone komme ovenpå igjen, så skal alle de barna i skole. De er den ressursen som landet har bruk for. Men utfordringen er stor. Ofte er veier og skoler ødelagte, lærerne er mangelfullt utdannet og ressursene knappe. Og hvordan får man unge på 15-18 år til å bli i skolen, når de har en alder, hvor de normalt ville forsøke seg med å tjene penger til familien eller gifte seg? Den situasjonen er enda mer tilspisse, når det gjelder jentene.

  Utfordringene er store, men viljen til å ta fatt på dem er til stede. Et eksempel er IBIS innsats i Kono-distriktet i den østlige delen av landet. Her er IBIS i samarbeid med de lokale myndighetene og skoler i gang med et skoleprosjekt, som har med fokus på undervisningsforløp pedagogiske metoder, som sikrer at de 10-15-årige i løpet av tre år kan innhente seks års skolegang, og deretter sluses inn i den vanlige skolen.

  Sierra Leones historie er litt grumsete. I 1700-tallet var hovedstaden kjent for å være et viktig sentrum for slavehandel, og i dag kjemper landet med de såkalte ‘blooden Diamond’ konflikter, som har vært årsaken til en mangeårig borgerkrig.

  Siden borgerkrigen opphørte i 2002 er Sierra Leone langsomt ved å komme på beina igjen, og ved hjelp av velhavende utenlandske invenstorer, som kan se landets turist potensial, er Sierra Leone nå ved å vende nedturen.

  Sierra Leone ligger ved Afrikas vestkyst, og grenser opp til Libya og Guinea. Hovedstaden Freetown ligger på en halvøy ved kysten og har verdens tredje største naturlige havn.

  Sport er populær i Sierra Leone, særlig fotball, så det er rik mulighet for å se lokale lag spille. Som tidligere britisk koloni, er også cricket en vellitt form for sportsgren.

  Sierra Leone har tropisk klima. Regntiden ligger mellom mai og november. Resten av året er det tørr, og en kald og tørr vind blåser inn over landet fra Sahara.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.