Bilder fra La-Paz – reise

La Paz – by i Bolivia, by i Bolivia, landets de facto hovedstad, 70 km sørøst for Titicaca-sjøen, ved foten av Illimani (6322 moh.), ligger mellom 3250 og 4100 moh.; 780 000 innb. (2002). Sucre er Bolivias offisielle hovedstad. La Paz er landets politiske, kommersielle og industrielle sentrum. Tekstil-, metall- og lærindustri m.m. Jernbaneknutepunkt, med forbindelse til havnebyene Arica og Antofagasta i Chile og Argentina. Internasjonal lufthavn. Erkebispesete. Katedralen fra 1835, kirken Santo Domingo (opprinnelig katedral) med dekorativ fasade fra 1700-tallet og kirken San Francisco er blant byens severdigheter. Flere universiteter, det eldste fra 1830; arkeologisk museum, naturhistorisk museum, kunstmuseum m.m.

Byen ble grunnlagt 1548 som Nuestra Señora de la Paz, og ble 1825 omdøpt til La Paz de Ayacucho til minne om et viktig slag i selvstendighetskrigen.

 • Bilde La-Paz

 • La-Paz bilde reise
  Bilde La-Paz 1
 • La-Paz bilde
  Bilde La-Paz 2
 • La-Paz bilde reise
  Bilde La-Paz 3
 • La-Paz bilde
  Bilde La-Paz 4
 • Reisebilder La-Paz

 • La-Paz bilde reise
  Reisebilde La-Paz 5
 • La-Paz bilde
  Reisebilde La-Paz 6
 • La-Paz bilde
  Reisebilde La-Paz 7
 • La-Paz bilde reise
  Reisebilde La-Paz 8
 • La Paz er den administrative hovedstaden for den søramerikanske stat Bolivia. Ifølge folketellingen i 2001 har byen ca. en million innbyggere. La Paz ligger i dalen skapt av Choqueyapufloden. På et nærliggende platå som ligger ca. 4000 m.o.h. ligger byen Elektrisitet Alto og La Paz’ internasjonale flyplass. Byens navn betyr direkte oversatt “fred” eller “freden”.

  Byen ble grunnlagt i 1548 av Alonso de Mendoza på det stedet hvor det hadde vært en bebyggelse kalt Chuquiago. Byens fulle navn var opprinnelig Nuestra Señora de La Paz (som betyr “fruen vår av freden”). Navnet hyllet gjenopprettelsen av freden etter opprøret ledet av Gonzalo Pizarro og andre conquistadorer to år tidligere mot Blasco Núñez Vela, den første visekonge av Peru. I 1825, etter den avgjørende seieren for republikanerne ved Ayacucho over den spansker hær, ble byens navn endret til La Paz de Ayacucho (som betyr “freden ved Ayacucho”).

  I 1898, ble La Paz de facto sete for den nasjonale regjeringen, med Sucre som sete for parlamentet. Endringen reflekterte endringen i den bolivianske økonomien vekk fra de stort sett tømte ut sølvgruver ved Potosí over mot utnyttelsen av tinn nær Oruro og det derav følgende skiftet i politikks makt mellom nasjonale eliter.

  La Paz byr på intet mindre enn et vaskeekte heksemarked, f.eks. Mercado de fille Bruja, hvor man kan bruke et par timer på å se på kuriositeter. F.eks. kan man her kjøpe tørket frosker og små lamafostre på glass (!), men det er også mer tradisjonelle ting å få, f.eks. de fargestrålende tepper, som mange backpackerer drar med hjem fra Sør-Amerika.

  De mange gode utsikter
  Det er masser å se på i La Paz ; katedralen ligger like ved siden av presidentpalasset på Plaza Murillo. Denne imponerende bygningen fra 1835 er et besøk verdt. Av spennende kirker kan nevnes Santo Domingo og San Francisco. Sjekk utsikten fra El Alto bydel for å få et annet perspektiv på hovedstaden. I samme stil kan nevnes den flott utsikten fra de underlige små fjellene i Valle de la Luna, vel 10 km fra sentrum.

  Lokale tips
  Sagarnaga Street i La Paz huser mange lokale turbyrå som organiserer dagsturer til nær og fjern. Her kan du sammenligne priser og finne akkurat den aktiviteten som passer deg. Det er imidlertid også mulig å bestille noen aktiviteter hjemme fra Danmark.
  De fleste reisende kommer for øvrig til La Paz med buss fra Peru. Sørg evt. for å reservere et hotell eller hostel på forhånd gjennom KILROY, hvis du ankommer til La Paz sen om kvelden eller i høysesongen.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.