Bilder fra Islamabad – reise

Islamabad. ‘Islams by’, hovedstad (fra 1966) i Pakistan, utgjør et føderalt hovedstadsområde, lengst nord i provinsen Punjab; 906 km2 med 756 100 innb. (2004). Administrasjonsby. Flere universiteter og forskningsinstitutter. En av verdens største moskeer ligger her, med plass til 120 000 troende. Byen er inndelt i åtte soner, hver med sin spesielle funksjon (administrasjon, boliger m.m.). Byplanen bygger på et utkast fra den greske arkitekt K. Doxiadis. Vedtatt som ny hovedstad etter Karachi i 1959, Rawalpindi var midlertidig hovedstad 1961–66. Islamabad ble i oktober 2005 rammet av et jordskjelv som ble målt til 7,6 på Richters skala, og en rekke bygninger i byen raste sammen og mange omkom. — Betydelig uro i 2007 omkring den radikale moskeen Lal Masjid, ‘røde moské’ og to madrasa (islamske skoler; en for kvinner og en for menn) som har mange forkjempere for at sharia skal innføres i Pakistan.

 • Bilde Islamabad

 • Islamabad bilde reise
  Bilde Islamabad 1
 • Islamabad bilde
  Bilde Islamabad 2
 • Islamabad bilde reise
  Bilde Islamabad 3
 • Islamabad bilde
  Bilde Islamabad 4
 • Reisebilder Islamabad

 • Islamabad bilde reise
  Reisebilde Islamabad 5
 • Islamabad bilde
  Reisebilde Islamabad 6
 • Islamabad bilde
  Reisebilde Islamabad 7
 • Islamabad bilde reise
  Reisebilde Islamabad 8
 • Islamabad (?) er Pakistans hovedstad. Byen har omkring 530.000 innbyggere og ligger i den nordøstlige den av Pakistan i et Føderalt distrikt ( Engelsk : Islamabad Capital Territory ) i et område som tidligere har tilhørt Punjab – provinsen.

  Vet uavhengigheten i 1947 ble den største byen, Karachi i sør ved det Arabiske Hav, hovedstad. Bekymringer om at konsentrasjonen av investeringer og utvikling skulle få negative konsekvenser for resten av Pakistan, førte til ønsket om en ny hovedstad. Da Ayub Khan ble president i 1958 ble arbeidet med den nye hovedstaden opprioritert. Det ble valgt et sted umiddelbar nord for Rawalpindi, og Rawalpindi ble utnevnt til midlertidig hovedstad. Bygningen af Islamabad begynte i 1960-tallet. Planleggingen og bygningen ble ledet av den gresker byplanlegger Constantinos A. Doxiadis. Planen hans gikk ut på å bygge byen i sektorer, som hver skulle bestå av fire undersektorer, atskilte av grønne kiler og parker. Det ble lagt stor vekt på grønne og åpne områder.

  Veksten var i begynnelsen langsom, og Pakistans regjering var først fullt ut flyttet fra Rawalpindi til Islamabad i 1980-tallet. På det tidspunktet var innbyggertallet omkring 250.000. I løpet av 1990-tallet ble det en kraftig stigning i folketallet hvilket har lett til bygning av flere sektorer.

  Rawalpindi betraktes som en søsterby på grunn av nærheten. Det meste av det pakistanske militærets hovedkvarter er i Rawalpindi.

  Islamabad er en moderne og ren by i sammenligning med andre pakistanske byer. Arkitekturen er en balansegang mellom modernitet og tradisjon.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.