Bilder fra Guatemala City – reise

Ciudad de Guatemala, eng. Guatemala City, hovedstad i Guatemala; 942 300 innb. (2000), med omkringliggende områder har byen ca. 2 mill. innb. og er Mellom-Amerikas største by. Byen ligger på en fruktbar høyslette, 1490 moh., mellom vulkanene Fuego, Agua og Pacaya. Sistnevnte er en av Guatemalas mest aktive vulkaner. Byen har stor handel, særlig med kaffe, og fremstilling av tekstilvarer, sement, lærvarer, møbler, tobakk, næringsmidler m.m. Flere universiteter, det eldste grunnlagt i 1676, nasjonalbibliotek, museer, observatorier og botanisk hage. Erkebispesete. Norsk ambassade siden 1994.

Ciudad de Guatemala er en regelmessig anlagt by med brede gater og mange parker og åpne plasser. Fremtredende byggverk er nasjonalpalasset (fullført 1943), katedralen (1782–1815) og rådhuset.

Guatemala ble anlagt i 1776 og ble landets tredje hovedstad (etter Ciudad Vieja, 30 km i sørvest, anlagt i 1527 og ødelagt ved Aguas utbrudd i 1541, og Antigua, 25 km i sørvest, anlagt i 1547 og ødelagt ved jordskjelv i 1773). 1917–18 ble også Guatemala ødelagt ved jordskjelv og er blitt gjenreist i modernisert skikkelse. Rammet av jordskjelv også i februar 1976.

 • Bilde Guatemala City

 • guatemala-city bilde reise
  Bilde guatemala-city 1
 • guatemala-city bilde
  Bilde guatemala-city 2
 • guatemala-city bilde reise
  Bilde guatemala-city 3
 • guatemala-city bilde
  Bilde guatemala-city 4
 • Reisebilder Guatemala City

 • guatemala-city bilde reise
  Reisebilde guatemala-city 5
 • guatemala-city bilde
  Reisebilde guatemala-city 6
 • guatemala-city bilde
  Reisebilde guatemala-city 7
 • guatemala-city bilde reise
  Reisebilde guatemala-city 8
 • Med omkring 2,5 millioner innbyggere er Guatemala Sentrum noe av en munnfull for de fleste. De eldste delene av byen er opp mot 9.000 år gamle. Maya-byen Kaminaljuyu, som ligger i Guatemala Sentrum er en arkeologisk og historisk perle å gå rundt i.

  Heldigvis er det ikke særlig kostbart å kjøre med taxi rundt i Guatemala Sentrum. Offentlig transport er aldri riktig slått igjennom i byen, på tross av flere tiltak, som skulle bygge ut infrastrukturen på det området.

  Guatemala Sentrum er tydeligvis en by med en lang historie. Det er absolutt verdt å gå en tur gjennom byen for å se på kirker som Cerrito del Carmen og Iglesia de Santo Domingo. Byen har mange museer og universitet, så for den vitebegjærlige kommer dagene til å gå rask.

  I en storby som Guatemala Sentrum er det restauranter, kafeer og spisesteder for enhver smak og pengepung. Imidlertid ville det være ergerlig ikke å prøve en Mar y Tierra på a Angel med utsikt over byen.

  Guatemala Sentrum er først og fremst kjent for tekstilene sine. Det er nærmest bare fantasien, som setter grenser, særlig hvis du ønsker å få sydd tøyen, mens du er det. Ventetiden kan for eksempel fordrives i Pradera Concepciôn, Mellom-Amerikas største shoppingsenter.

  Guatemala Sentrum tar seg best ut værmessig fra november i mai, hvor det regner minst. Generell ligger temperaturene mellem 10 og 25 grader, så man treffer aldri helt ved siden av.

  Ciudad Guatemala (fulle navn: La Nueva Guatemala de la Asunción ), er hovedstad og den største byen i det mellomamerikanske land Guatemala. Vurderinger av innbyggertallet svinger fra 1 million til 2,5 millioner.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.