Bilder fra Geneve – reise

 • Bilde Geneve

 • Geneve bilde reise
  Bilde Geneve 1
 • Geneve bilde
  Bilde Geneve 2
 • Geneve bilde reise
  Bilde Geneve 3
 • Geneve bilde
  Bilde Geneve 4
 • Reisebilder Geneve

 • Geneve bilde reise
  Reisebilde Geneve 5
 • Geneve bilde
  Reisebilde Geneve 6
 • Geneve bilde
  Reisebilde Geneve 7
 • Geneve bilde reise
  Reisebilde Geneve 8
 • Denne pene byen ligger ved bredda av centraleuropa største sjø, ved foten av Jurabjergene og ved inngangen til alpene. Dens skjønnhet, sjarme og vidunderlige beliggenhet gjør Genève til et populært reisemål hele året.

  I det 16. og 17. århundredet var Genève et tilfluktssted for protestanter, som ble forfulgt i hjemlandene sine. I 1863 ble byen stedet, hvor Røde Kors ble født, og den blir nå betraktet som “Fredens By” fordi den danner basis for en rekke humanitære organisasjoner.

  Jeter deau fontenen er Genèves symbol, og forskjønner sjøens bredd med sin hvite strøm av vann. De fleste forretningene ligger omkring den elegante “Rue du Rhone”, og i “rues de la Confederation”, duge Marche og de la Croix dor. Antikvitetsforretningene ligger i overflod i den Gamle By, sammen med masser av typiske bistroer og galleri.

  De populære Saint-Gervais og Paquis kvarter er et besøk verdt, akkurat som det fargerike loppemarkedet ved Plaine de Plainpalais på onsdager og lørdager.

  Genève er hjemsted for 30 museer, bl.a. museet for Kunst og Historie, Naturhistorisk museum, Botanisk Bevaring og Ha, samt Røde Kors’ internasjonale museum.

  lufthavnsinformation

  med bil

  Genève flyplass ligger ca. 6 km fra byens sentrum. Kjør ad Avenue Louis Casai, og følg skiltene mot sentrum. Kjøringstiden er ca. 15 minutter.

  Det er kort- og langtidsparkering i nærheten av terminalbygningene.

  med taxi

  Kjøreturen til byens sentrum koster mellem 30 og 35 Sveitserfranc (20-25 EUR). Gå til ankomsthallen i den franske sektoren, og bestill ved Leman Voyage disken.

  Forutbestill transporten din til og fra flyplassen med easyjeters partner Holiday Taxis. Ankom til bestemmelsesstedet din med stil, og nyt å ha din eget personlige service.

  med tog

  Togstasjonen ligger 300 M-er fra flyplassens avgang- og ankomsthall. Allé tog stanser i Genève – Corna-vin (byens sentrum). Turen tar ca. 5 minutter og koster fra 5 Sveitserfranc (3,5 EUR). Fra Corna-vin kan De få forbindelse til bybuss- og bussnettverket.

  med buss

  TPGs bussholdeplasser (Genèves offentlige transport) ligger ved avgang- og ankomsthallene. Buss nummer 10 kjører til sentrum hvert 10. minutt. Buss nummer 28 kjører til FN bygning hvert 30. minutt. De kan kjøpe billett i automatene ved busstoppestedene.

  Aero-ski buss

  Denne servicen kjører daglig fra flyplassen til de større skisportsstedene. Billetter kan kjøpes i flyplassen.

  Genève – by i Sveits. By i Sveits, hovedstad i kantonen Genève, ved Rhônens utløp av Genèvesjøen; 180 000 innb. (2004). Forstadsbebyggelsen fortsetter inn i Frankrike (Annemasse m.fl.). Genève den mest storbypregede av Sveits’ byer. Mer enn 200 internasjonale organisasjoner har sete i Genève, bl.a. det internasjonale Røde Kors, den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO), Verdens helseorganisasjon (WHO), Kirkenes Verdensråd, Verdens handelsorganisasjon og flere FN-organer. Byen er også europeisk senter for De forente nasjoner (FN) som disponerer bygningen til det tidligere Folkeforbundet, som hadde sitt hovedsete her 1919–46. Genève er videre et internasjonalt finanssenter og en viktig industri- og turistby og er verdens 4. største konferanse- og kongressby. Byen er et knutepunkt for jernbane- og flytrafikken, og er ellers kultursenter for det fransktalende Sveits.

  Industrien har særlig vekt på produksjon av ur, instrumenter, maskiner og andre verkstedprodukter. Ellers grafisk og kjemisk industri av betydning. Byen er også kjent for sine motevarer og sin smykkefremstilling.

  Universitetet er vokst frem av akademiet som Calvin grunnla i 1559. Byen har flere høyskoler og viktige kulturinstitusjoner, bl.a. kjent musikkonservatorium og mange betydelige museer, kunstsamlinger og botanisk hage med eksotiske planter og fugler. I 1536 slo Calvin seg ned i byen og gjorde den til en høyborg for den reformatoriske bekjennelse. I det 17. århundre fant franske protestanter tilflukt i Genève. Hugenottene bidrog sterkt til byens økonomiske utvikling.

  Bybeskrivelse

  Den gamle bydelen, Vieille Ville, ligger på en høyde på venstre Rhônebredd, og preges av smale, krokete gater. Her ligger bl.a. St. Pierre-katedralen (1160–1232), rådhuset (1440–1578) og Collège St. Antoine, grunnlagt av Calvin. I nærheten av rådhuset ligger huset hvor Rousseau ble født, og reformasjonsmonumentet (1917). Gamlebyen er tilholdssted for handels- og finanslivet. På denne siden av Rhône ligger også bydelene Plainpalais med universitetet og Eaux-Vives. På høyre bredd ligger industri- og boligstrøket St. Gervais, hovedjernbanestasjonen, bydelen Les Pâquis og lengst i nord, den internasjonale bydelen med det storslåtte FN-palasset (bygd 1929–37 for Folkeforbundet) og ILOs bygning på hver sin side av den botaniske hagen. Den internasjonale lufthavnen (Cointrin) ligger 5 km nordvest for selve byen, til dels på fransk område. Langs sjøen fører vakre promenader, og ute i sjøen ligger den 145 m høye fontenen Jet d’Eau. Med sine storslåtte omgivelser, mange prektige byggverk, promenader og parkanlegg er Genève en av Europas vakreste byer. Man kan fra byen se toppen av Mt. Blanc.

  Historikk

  I keltisk tid var Genève allobrogenes hovedstad, men det er funnet rester av eldre pælebebyggelse. Romerne erobret Genève 120 f.Kr. og gjorde den til by (Genava). 443 kom burgunderne til makten, og Genève kom 543 med Burgund under frankerne. Fra 888 til 1032 tilhørte byen det nye kongeriket Burgund, og kom så under det tyske riket. Fra 1124 stod den under fyrstebiskopene av Genève. Under stridighetene mellom denne og greven av Savoie oppnådde Genève fra 1287 et utstrakt selvstyre og var på 1300- og 1400-tallet en viktig markedsby. Overfor trusselen fra Savoie og fyrstebiskopen sluttet Genève 1519 forbund med Fribourg, 1526 med Bern.

  1536 ble reformasjonen innført, og like etter kom Calvin til byen, som han gjorde til et sentrum for reformasjonen, og hvor han etter hvert innførte et teokratisk styresett. Genève ble et tilfluktssted for religiøse flyktninger fra Frankrike og Italia. I 1584 sluttet byen «evig forbund» med Bern og Zürich. I 1590 ble landskapet Gex erobret fra hertugen av Savoie, som 1602 gjorde et mislykket forsøk på å innta Genève ved et overraskende angrep («l’escalade»). Dette erindres ennå ved en årlig folkefest. Tilbakekallelsen av det nantiske edikt 1685 brakte mange hugenottiske flyktninger til byen. Fra dem stammer bl.a. urindustrien. Genève ble et internasjonalt kultur-, handels- og banksenter og tapte sin strenge kalvinistiske karakter. Motstanden mot det aristokratiske styresettet førte 1794 til en revolusjonær periode under inntrykk av hendelsene i Frankrike, men byen ble snart besatt av franskmennene og 1798 gjort til hovedstad i departementet Léman. I 1814 ble Genève igjen selvstendig og sluttet seg 1815 til Sveits.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.