Bilder fra Dakar – reise

Dakar, hovedstad i Senegal, ved atlanterhavskysten, lengst vest på det afrikanske kontinent, på sørsiden av Kapp Verde-halvøya; 1 500 000 innb. (1995). Dakar er en moderne by med brede gater og et viktig kommunikasjonsknutepunkt. Byen er en av de viktigste havnebyene i Vest-Afrika. Havnen har verft og tørrdokk. Dakar er også flåtehavn med plass for de største skip og en viktig fiskehavn. Jernbane fører til Bamako i Mali og nordøstover til St. Louis. Internasjonal lufthavn (Yoff). Mange anløp av både skip og fly i interkontinental trafikk. Utførsel av jordnøtter, kapok, fosfat, huder m.m. Industrien omfatter olje- og kornmøller, bryggerier, fiskeindustri og oljeraffinering. Universitet fra 1957, flere museer, nasjonalteater. Pasteurinstitutt, romersk-katolsk erkebispesete. Stor moské. Øya Gorée, utenfor Dakar, var på 1400–1800-tallet oppsamlingsplass for slaver fra hele det indre av Vest-Afrika før de ble sendt med skip til Amerika. I dag utbygd som minnesmerke og museum. Gorée står på UNESCOs Liste over verdens kultur- og naturarv.

Historikk

Øya Gorée nær Dakar ble okkupert av nederlenderne 1617, under fransk kontroll 1677. Selve Dakar ble grunnlagt av Louis Léon Faidherbe 1857 og ble hovedstad i Fransk Vest-Afrika i 1904. Etter den franske kapitulasjonen 1940 foretok britene 8. juli en aksjon mot franske flåtestridskrefter på Dakars havn. 23. sept. gjorde de Gaulle med britisk hjelp et mislykket forsøk på å ta byen. Dakar og Vest-Afrika sluttet seg til de allierte i 1943. Etter den annen verdenskrig vokste Dakars industri sterkt. Byen var hovedstad i den kortlivede Mali-føderasjonen (1959–60), og ble hovedstad i Senegal da landet ble selvstendig i 1960.

 • Bilde Dakar

 • Dakar bilde reise
  Bilde Dakar 1
 • Dakar bilde
  Bilde Dakar 2
 • Dakar bilde reise
  Bilde Dakar 3
 • Dakar bilde
  Bilde Dakar 4
 • Reisebilder Dakar

 • Dakar bilde reise
  Reisebilde Dakar 5
 • Dakar bilde
  Reisebilde Dakar 6
 • Dakar bilde
  Reisebilde Dakar 7
 • Dakar bilde reise
  Reisebilde Dakar 8
 • Dakar er hovedstad i den vestafrikanske staten Senegal. Byen har ca. 1 mill. innbyggere. Byen er mål for Paris-Dakar rallyet.

  Når man reiser til Dakar, er det viktig at alt det praktiske fungerer, som det skal. Ferien din i Dakar i Senegal er i trygge hender hos oss. Vi håndterer oppgaven profesionnelt og prisbevisst, når vi selger reiser til Dakar.

  Blir du trøtt av å ligge på stranden, er det rik mulighet for en aktiv ferie i Dakar. Her finnes fantastiske golfanlegg, og den lange kyststrekningen gir mulighet for både surfing og dykking.

  Dakar er Senegals hovedstad, og ligger på den vestafrikanske kysten. Landet er i store trekk svært flatt med langtrakte sletter – noen med regnskog andre med tørr ørken. Foruten Gambia-elven, som løper gjennom nasjonalparken Niokolo Koba, har Senegal 700 kilometer kyst med strand.

  Senegal er en tidligere fransk koloni men ble i 1960 selvstendig. Foruten fire forskjellige afrikanske språk, er landets offisielle språk fransk. Det finnes en rikt flora i Senegal med over 100 forskjellige tropiske planter og blomster.

  Dakar har et utvalg av restauranter som serverer internasjonalt mat. Vil du prøve sanegalesisk mat er nasjonalretten ceebu J-en som består av fisker og ris. Senegaleserer spiser mye frukt og nøtter som snacker, og den lokale favoritten drikken Gasell øl.

  Senegal er ikke det store shopping-mekkaet, men blant de mange gateselgerne langs veiene kan du finne lokalt kunsthåndverk. I storbyen Dakar kan du bl.a. kjøpe håndbroderte muslimske klædningsdragte i tradisjonell vestafrikansk stil.

  Dakar har tropisk klima med en gjennomsnittstemperatur på ca. 27 grader. Mellom juni og oktober daler temperaturen pga. av det fuktige været, men termometeret når sjelden under 17 grader.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.