Bilder fra Colombo – reise

Colombo, by i Sri Lanka, tidligere landets hovedstad, ligger på vestkysten, ved utløpet av elven Kelani; 642 200 innb. (2001). Befolkningen er svært blandet: singhalesere utgjør ca. 50 %, med tamilere som største minoritet; ca. 40 % er buddhister med store hinduiske, kristne og muslimske samfunn. Landets viktigste sentrum for handel, administrasjon, finans og utdanning. Havnen er velutstyrt, modernisert fra 1950, og har størstedelen av landets utenrikshandel, særlig te, gummi, kopra, kakao og krydderier. Industrien omfatter produksjon av tekstiler, kjemikalier, næringsmidler, tobakk m.m. Universiteter (det eldste fra 1921). Nasjonalmuseum, planetarium. Internasjonale lufthavner ved Katunayaka og Ratmalana.

Bysenteret Fort ligger på tomten etter den nederlandske festningen fra 1600-tallet, revet 1869. Like øst for Fort er basarstrøket Pettah. Ul-Alfar Jumma-moskeen er et særpreget rødt- og hvitstripet bygg med klokketårn og flere minareter. Sør for byen ligger forstaden Mount Lavinia med store sandstrender. Beirasjøen går i en bue gjennom byens sentrale deler.

Historikk

Colombo var kjent av kinesiske og arabiske sjøfarere alt for 2000 år siden. På 700-tallet anla arabiske handelsmenn en handelsplass her. Fra 1517 var Colombo et portugisisk støttepunkt, 1656 nederlandsk, 1796 britisk. Byen var hovedstad i den britiske kolonien Ceylon 1802–1948; etter 1948 i den selvstendige staten Ceylon (fra 1972 Sri Lanka). Hovedstadsfunksjonene ble i løpet av 1990-årene overført til forstaden Sri Jayawardenepura Kotte.

 • Bilde Colombo

 • Colombo bilde reise
  Bilde Colombo 1
 • Colombo bilde
  Bilde Colombo 2
 • Colombo bilde reise
  Bilde Colombo 3
 • Colombo bilde
  Bilde Colombo 4
 • Reisebilder Colombo

 • Colombo bilde reise
  Reisebilde Colombo 5
 • Colombo bilde
  Reisebilde Colombo 6
 • Colombo bilde
  Reisebilde Colombo 7
 • Colombo bilde reise
  Reisebilde Colombo 8
 • Colombo er Sri Lankas økonomiske og kommersielle hovedstad og største by. Byen har et innbyggertall på 737.000, men med forsteder når tallet imidlertid opp på 2,2 mill. Colombo ligger på Sri Lankas vestkyst og er naboby til Sri Jayawardenapura-Kotte, Sri Lankas administrative og politiske hovedstad.

  Colombo er en travel og dynamisk storby med et miks av moderne liv og gamle tradisjoner.

  Colombo har vært Sri Lankas hovedstad siden 1948 hvor landet ble selvstendig, og er det i realiteten fremdeles selv om den administrative hovedstaden siden 1982 har vært Sri Jayewardenepura-Kotte – bare 10 km øst for Colombo.

  Det er ikke vanskelig å få tiden til å gå i Colombo. Besøk den fargerike Ul-Alfar Jumma-moskeen som lyser opp i byen med sil særpregede røde- og hvitstripete fasade. Også den fornemme bygningen Janadhipathi Medure er et besøk verdt. Huset fungerte inntil Sri Lankas selvstendighet som bolig for den britiske generalguvernøren. Er du til natteliv finnes det mange nattklubber og diskotek i byen liksom du også kan prøve lykken på kasino.

  Det er et stort tilbud av restauranter i Colombo, og som hovedregel kan man si at jo mer internasjonalt menyen ser ut, jo dyrt er det. Prøv i stedet det tradisjonelle srilankiske kjøkkenet hvor ris og karriretter tar opp størstedelen av menyen. Men også fisk er populært i Colombo og f.eks. kott, som i Danmark er dyr spise, fås til rimelige priser her.

  Det er masser av muligheter for å shoppe i Colombo. Fort-kvarteret har det største forretningsstrøket, og her kan du finne stort sett alt – hvis du vil betale prisen. I det statsdrevete varehuset Laksala kan du kjøpe kunsthåndverk av tradisjonell art. “World Market” er en rekke bøter hvor du kan finne smykker, kniplinger, broderier og batikkstoff i overflod.

  Været i Columbo er varmt. Det er sjeldent at temperaturen kommer under 30 grader. Fra februar i april setter monsunen inn. Ved sørvestkysten strekker det gode lukt seg fra oktober til slutten av mars.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.