Bilder fra Chennai – reise

Chennai, tidl. Madras, by i India, hovedstad i delstaten Tamil Nadu, ligger midt på Coromandelkysten; 4 216 300 innb. (2001), Indias fjerde største by. Samferdsels-, handels- og kultursenter. Over den store havnen eksporteres særlig malmer, glimmer, huder og skinn. Internasjonal lufthavn ved Meenambakkam 16 km sørvest for bysentrum. Industrien omfatter bomullsspinnerier og -veverier, store garverier, produksjon av sement, kjemikalier, sykler og biler. Byen har også en betydelig filmproduksjon (i forstaden Kodambakkam, Sør-Indias «Hollywood») og grafisk industri.

Sete for universitet (grunnlagt 1857), teknisk høyskole, lærforskningsinstitutt m.m. Katolsk erkebispesete. Det kommersielle sentrum er det trange og tettbefolkede George Town (til 1906 Black Town) like vest for havnen. Industrien holder særlig til i vest og nord. I den katolske San Thomé-katedralen skal etter tradisjonen apostelen Thomas være gravlagt. St. George-katedralen er fra 1816.

Historikk

Byen ble ble grunnlagt i 1639 som en befestet britisk handelsstasjon, og ble den viktigste på østkysten. Fort St. George ble bygd her 1645. Betydelig ekspansjon i løpet av 1800-tallet. Byen endret i 1990-årene navn fra Madras til Chennai.

 • Bilde Chennai

 • Chennai bilde reise
  Bilde Chennai 1
 • Chennai bilde
  Bilde Chennai 2
 • Chennai bilde reise
  Bilde Chennai 3
 • Chennai bilde
  Bilde Chennai 4
 • Reisebilder Chennai

 • Chennai bilde reise
  Reisebilde Chennai 5
 • Chennai bilde
  Reisebilde Chennai 6
 • Chennai bilde
  Reisebilde Chennai 7
 • Chennai bilde reise
  Reisebilde Chennai 8
 • Chennai, tidligere Madrass, er hovedstad i den indiskene delstat Tamil Nadu. Befolkning 4.216.268

  Nåtiden og fortiden møtes på sjarmerende vis i Madrass Chennai. Byen er industri og buisnes, men også eldgammel historie med pene hindutempel og klassiske indiske dansetradisjoner.

  Hovedbyen i den indiske delstaten Tamil Nadu heter Madrass Chennai og er med sine 7 mill. innbyggere Indias fjerde største by.

  Madrass Chennai er plassert i det sørlige India ved bredda av Den Bengalsk Kyst. Elvene Cooum og Adyar løper gjennom byen, som er delt opp i tre distrikt – foruten sentrum heter de Kanchipuram og Thiruvallur.

  Det er masser av severdigheter i Madrass Chennai. Som en av de få byene har den en nasjonalpark innen bygrensen, Guindy nasjonalpark. Lur ikke deg selv for ett av byens mange klassiske danseshow eller hindutemplene Triplicane, Mylapore og Kapaleeshwar. Eller slapp av på Marina Beach.

  Den største shoppinggaten i Madrass Chennai med det mest varierte tilbudet er Ana Salai Road, hvor bl.a. kjøpe innsenteret Spencer Plaza ligger. Her finner du kunsthåndverk og varer fra det meste av India.

  Det er alle muligheter for å spise godt i Madrass Chennai, det bugner av restauranter – internasjonale og indiske. Prøv også lette små sørindiske måltid som Masala Dosa, Idli, Pongal, Vadai og Dosai.

  Varmt og fuktig. Slik er været det meste av året i Madrass Chennai. Varmest er det i mai og juni med temperaturer omkring 38-42 grader – og kjøligst i januar med minimum temperaturer på 19-20 grader. I perioden midt-september i midt-desember er det monsun.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.