Bilder fra Caracas – reise

Caracas, hovedstad i Venezuela, ligger i et fruktbart dalføre drøye 900 moh., ved foten av Cordillera del Litoral (opp til 2640 moh.), ca. 10 km sør for havnebyen La Guaira ved Karibiske hav; 2 281 000 innb. (2001). Tettbebyggelsen ligger dels i forbundsdistriktet Caracas (1930 km2), dels i delstaten Miranda, og strekker seg ca. 15 km nord–sør og nesten 30 km øst–vest. Caracas er Venezuelas administrative, kulturelle og økonomiske sentrum. Industrien omfatter næringsmiddel-, transportmiddel- og tekstilindustri samt fremstilling av bygningsmatriell. Turisme, bl.a. til nasjonalparken i Ávila.

Byen er utgangspunkt for den panamerikanske hovedvei. En moderne motorvei fører til havnebyen La Guaira og Maiquetía med den internasjonale lufthavnen, ved Karibiske hav. Byen har flere universiteter, det eldste fra 1721, høyskoler, museer m.m. Katedralen (bygd 1595) ligger ved det gamle senteret Plaza Bolívar. Etter 1950 har Caracas vokst i voldsomt tempo, og er en av Sør-Amerikas mest moderne byer. Det relativt nye sentrum, Centro Simón Bolívar, omfatter et universitetsområde, kontorkomplekser, teatre og rekreasjonsområder og et medisinsk senter. Det moderne universitetsområdet, som er utformet bl.a. av arkitekten Carlos Raúl Villanueva, står på UNESCOs Liste over verdens natur- og kulturarv.

Historikk

Caracas ble grunnlagt 1567 av spanjolene. Byen ble på det nærmeste ødelagt av jordskjelv 1812, da ca. 12 000 mennesker omkom. Frigjøringshelten Simón Bolívar ble født i Caracas og er gravlagt i Pantheon. Byen spilte en viktig rolle under frihetskrigen og ble hovedstad i republikken Venezuela i 1829.

 • Bilde Caracas

 • Caracas bilde reise
  Bilde Caracas 1
 • Caracas bilde
  Bilde Caracas 2
 • Caracas bilde reise
  Bilde Caracas 3
 • Caracas bilde
  Bilde Caracas 4
 • Reisebilder Caracas

 • Caracas bilde reise
  Reisebilde Caracas 5
 • Caracas bilde
  Reisebilde Caracas 6
 • Caracas bilde
  Reisebilde Caracas 7
 • Caracas bilde reise
  Reisebilde Caracas 8
 • Caracas er dessverre en av de byene i Sør-Amerika som plages mest av kriminalitet. Man bør ta forholdsreglene sine. Opphold deg bare hvor det er mange andre mennesker og gå ikke bare, hvis du kan unngå det. Unngå også området omkring busstasjonen. Klokke og smykker er det klokt å la ligge i hotellets safe, og penger bør bæres i et magebelte. Ta taxi så snart du føler deg usikker på området. Det lyder drabelig, men tenker man seg litt om, kan man godt oppholde seg i Caracas, uten at det skjer noe som helst.

  Caracas er Venezuelas hovedstad og største by med ca. 4,6 millioner innbyggere. Byen er plassert i den nordligste parten av landet nær det karibiske hav, beliggende i en fjelldal. Det meste av byen ligger derfor i en høyde av 760 til 910 meter over havets overflate.

  Byen har blant annet en temmelig velutviklet undergrunnsbane, indviget i 1983, og landets største flyplass.

  Historie

  Caracas ble grunnlagt i 1567 under navnet Santiago de León de Caracas av den spanske oppdagelsesreisende Diego de Losada. Tidligere, i 1562, hadde en spansk kolonist forsøkt å etablere byen, men var rask blitt støtt av ut de lokale stammene, som på det tidspunktet befolket området.

  Et jordskjelv den 26. mars 1812 ødela byen.

  Med den økte utvinning av olje i første halvdel av det 20. århundrede, vokste byen fram som et økonomisk senter.

  Fantastiske omgivelser, ett alltid behagelig klima og Sør-Amerikas flotteste moderne arkitektur. Caracas er en kosmopolitisk storby med en spennende historie bak seg. Gå på oppdagelse i den gamle bydelen eller spenn danseskoene og kast deg ut i det ville nattelivet. Du bestemmer hvordan Venezuelas hovedstad skal oppleves.

  Taxi
  Taxiene er en sikker og rimelig billig måte å komme fram på. Men også de risikerer å sitte fast i de massive trafikkorkene, som av og til oppstår i Caracas.
  Alternativ transport
  Man kan komme nesten hvor, man vil med buss. De er imidlertid ofte langsomme, og sitter de først fast i trafikken, er det ofte raskest å fortsette til fots. Undergrunnsbanen er derimot rask og effektiv og fungerer fra tidlig morgen til sen kveld. Den dekker imidlertid ikke alle områder

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.