Bilder fra Belo-Horizonte – reise

Belo Horizonte, by i sørøstlige Brasil, hovedstad i delstaten Minas Gerais, 335 km nordvest for Rio de Janeiro, 830 moh.; 2 412 900 innb (2007), i storbyregionen 5 450 000 innb. (2007). Byen er kjernen i et stort jordbruksområde, med dyrking av sukkerrør og bomull, og storfehold. Byen har status som nasjonal metropol og er det regionale senter for handel, administrasjon, samferdsel, utdanning og kulturliv. Tungindustrien har ekspandert kraftig etter 1950, og Belo Horizonte er i dag Brasils tredje viktigste industriby. Betydelig jern- og stålindustri, særlig konsentrert til forstaden Contagem, bilfabrikker (Fiat) i forstaden Betim, oljeraffineri og kjemisk industri. De tradisjonelle industrigrener er grafisk-, tekstil-, møbel- og næringsmiddelindustri. To universiteter, flere høyskoler, museer m.m.

Belo Horizonte er Brasils første planlagte by (etter Aracaju), grunnlagt 1897 for å erstatte Ouro Prêto som delstatens hovedstad. Et naturskjønt område med fjell på alle kanter ble valgt som plassering av byen, derav navnet som betyr ‘vakker horisont’. Gatenettet er anlagt etter modell av Washington D.C., med kvadratisk gatenett og med diagonale vide avenyer, kantet med trær. Mange moderne bygninger, bl.a. kirken São Francisco i bydelen Pampulha, arkitekt Oscar Niemeyer, dekorert av Cándido Portinari. Belo Horizonte regnes, sammen med Curitiba, for å ha de beste levekårene av Brasils storbyer, og kollektivtransporten er blant de beste i Brasil.

 • Bilde Belo-Horizonte

 • Belo-Horizonte bilde reise
  Bilde Belo-Horizonte 1
 • Belo-Horizonte bilde
  Bilde Belo-Horizonte 2
 • Belo-Horizonte bilde reise
  Bilde Belo-Horizonte 3
 • Belo-Horizonte bilde
  Bilde Belo-Horizonte 4
 • Reisebilder Belo-Horizonte

 • Belo-Horizonte bilde reise
  Reisebilde Belo-Horizonte 5
 • Belo-Horizonte bilde
  Reisebilde Belo-Horizonte 6
 • Belo-Horizonte bilde
  Reisebilde Belo-Horizonte 7
 • Belo-Horizonte bilde reise
  Reisebilde Belo-Horizonte 8
 • Belo Horizonte er en av de viktigste byene i Brasil. Den er hovedstad i delstaten Minas Gerais og ligger i den sørøstlige delen av landet, 444 km fra Rio de Janeiro, 586 km fra São Paulo og 716 km fra hovedstaden Brasília. Byen ligger 858 meter over havet.

  Med en befolkning på 2.412.937 (2007) er Belo Horizonte, eller “BH” (uttales “beagá”), som den ofte omtales lokalt, et økonomisk og kulturelt senter, og er dermed samtidig landets tredjestørste by.

  Byen ble grunnlagt i 1897.

  I 1940 ble Brasils senere president Juscelino Kubitschek utnevnt som byens ordfører.

  I bydelen Pampulha finnes en arkitektonisk perlerekke av bygninger, særlig omkring en kunstig sjø, skapt i 1940. Framhevet bør Capela de São Francisco de Assis ( Igreja da Pampulha ), og kunstmuseet Museu de Arte da Pampulha (MAP), det begge er tegnet av den verdensberømte arkitekten Oscar Niemeyer. Museu de Arte da Pampulha (Pampulhas kunstmuseum) er en bygning, som opprinnelig er bygget som kasino, men ble lukket i 1946, da spillevirksomhet ble forbudt i landet.

  Severdig er også, Mangabeiras-Parken” og byparken. Førstnevnte ligger i byens sørlige del, og gir et fantastisk utsikt over metropolen.

  I Pampulha ligger delstatens største stadion Mineirão.

  Infrastruktur

  Byen har tre flyplasser, hvorav Aeroporto Internacional Tancredo Neves Confins (CNF) er den største. Confins ligger 42 km fra sentrum, mens Aeroporto da Pampulha (PLU) i bydelen Pampulha bare ligger cirka 14 km fra byens sentrum. Videre finnes Aeroporto Carlos Prates, som imidlertid ikke benyttes til ruteflyvning. De to førstnevnte har daglige forbindelser til de fleste større byene i Brasil.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.