Bilder fra Barcelona – reise

Barcelona – by i Spania. By i Spania, hovedstad i provinsen Barcelona og i den autonome regionen Cataluña, ved en bukt av Middelhavet mellom elvene Besós og Llobregats utløp; 1 595 100 innb. (2007). Barcelona ligger på en slette ved foten av to fjell, Tibidabo (532 moh.) og Montjuich (232 moh.), det sistnevnte kronet av en gammel festning. Byen har en stor kunstig havn og har lenge konkurrert med Madrid om å være landets ledende handels- og finanssentrum. Barcelona er Spanias viktigste industriby, med bil-, tekstil-, maskin- og kjemisk industri, samt skipsbygging som hovedgrener. Jernbaneknutepunkt med forbindelse til utlandet og resten av Spania. Internasjonal lufthavn ved Prat 10 km vest for sentrum. Tunnelbane fra 1924.

Bybeskrivelse

Den gamle byen har trange gater og er omgitt av brede bulevarder (las Ramblas); de nyere bydeler ligger i nord og nordvest. Mange vakre kirker, gotisk domkirke 1298–1448, kloster, stort universitet (grunnlagt 1450), mange skoler, museer, biblioteker, den tidligere aragonske kongeborg fra 1200-tallet, erkebispesete. Av museer finnes bl.a. arkeologisk museum, Picasso-museum og Miró-museum. I havnen monumentet over Columbus (60 meter høyt), og Reales Atarazanas, et skipsverft fra 1300-tallet som i dag er et maritimt musem. Et annet kjent monument er Templo de la Sagrada Familia (Den hellige families kirke), påbegynt 1884 av arkitekten Gaudí y Cornet, og ennå ikke fullført. Nou Camp fotballstadion, innviet 1957, er Europas største med en tilskuerkapasitet på 120 000. Av nyere byggverk kan nevnes Museu d`Art Contemporani de Barcelona (MACBA, 1995, tegnet av Richard Meier) vest for La Rambla og Plaça de Catalunya, Edifici Fòrum (2004, tegnet av Herzog & de Meuron) ved Plaça de Llevant og Torre Agbar (ferdig 2005) på Plaça de les Glòries Catalanes, tegnet av den franske arkitekten Jean Nouvel. Den har en fasade i aluminium og glass, som skifter farge hele døgnet. De høyeste bygningene er Torre Mapfre og Hotel Arts, begge 154 m, i bydelen Barceloneta.

Historie

Barcelona ble grunnlagt av keltibererne, senere erobret av kartagerne (som kalte byen Barcino), romere, vestgotere og arabere. I 801 erobret av Karl den store og innlemmet i Den spanske mark. Senere hovedstad i grevskapet Barcelona, som etter hvert kom til å omfatte hele Cataluña og 1137 ble forent med Aragón. Som kongeriket Aragóns hovedstad hadde Barcelona ca. 1400 sitt høydepunkt som handels- og skipsfartsby. På 1800-tallet og også etter århundreskiftet flere uroligheter, streiker og revolusjoner, ofte antiklerikale. I 1835 ble 11 klostre ødelagt, i 1909 over 60 kirker og klostre. I 1932–39 var byen sete for Cataluñas regjering og parlament. Ved utbruddet av borgerkrigen 1936 sluttet Barcelona seg til folkefrontregjeringen. Oktober 1938 ble den spanske regjerings sete flyttet fra Valencia til Barcelona. Januar 1939 måtte Barcelona overgi seg til Franco. Da Cataluña i 1978 på ny fikk indre selvstyre, ble Barcelona igjen sete for den katalanske regjering. I 1888 arrangerte byen en verdensutstilling og 1992 de olympiske sommerlekene.

 • Bilde Barcelona

 • Barcelona bilde reise
  Bilde Barcelona 1
 • Barcelona bilde
  Bilde Barcelona 2
 • Barcelona bilde reise
  Bilde Barcelona 3
 • Barcelona bilde
  Bilde Barcelona 4
 • Reisebilder Barcelona

 • Barcelona bilde reise
  Reisebilde Barcelona 5
 • Barcelona bilde
  Reisebilde Barcelona 6
 • Barcelona bilde
  Reisebilde Barcelona 7
 • Barcelona bilde reise
  Reisebilde Barcelona 8
 • Barcelona er Spanias nest største by, og er berømt for sine tradisjoner, kultur og historie. La Rambla er et “must”, med promenaden sin, som løper fra byens midt til havnefronten. Små attraktive strender gir solbaderne mulighet for å nyte solen, eller vannsport for de mer energiske. Byen er hjemsted for det karakteristiske og populære kød- og fiskemarked Boqueria. En panoramisk utsikt over Barcelona kan nytes fra Militærmuseet ved Montjuic, som er omgitt av den olympiske byen. Montjuic er blitt et populært natteområde, og har også museer, parker og hager. Som en spasertur, skal De absolutt velge Parc de la Ciutedella – en romantisk ha omgitt av stier, med tre på alle sider, og som er vert for Barcelonas zoo.

  Picasso Museet er for kunstelskere. Det har samlinger av maleri, tegninger og skisser fra Pablo Picassos første år. Det er også artig å gå på innkjøp i Barcelona, med alle byens loppemarked, stormagasin og gaveforretninger.

  Barcelona er berømt for å være hjemstedet for Gaudis enestående arkitektur. Ingen besøkende bør unnlate å se det utrolige Sagrad Familia, et mesterstykke innen den moderne arkitekturen.

  De vil også finne et stort tilbud av bar, kafeer, klubber og diskotek, som leverer musikk og underholdning for enhver smak.

  For å kaste Dem ut i alle opplevelsene, bør De besøke Barcelona i september, når festivalen for La Merce, Barcelonas skytshelgen, avholdes – fire dager med non-stop musikk, dans, fyrverkeri, tyrefektinger og opptog.

  For å oppleve det tradisjonelle Barcelona, besøk da Bari Gotic, det 500 årene gamle gotiske kvarterene – en labyrint av smale gater rundt om katedralen, omkranset av praktfulle hus.

  lufthavnsinformation

  De Olympisk Leke i 1992 ga grunnlag for utvidelse og ombygning av Barcelonas El Prat flyplass, og det er planer om å legge til enda en start-/rullebane, fordi flytrafikken til byen er steget i et åndeløst tempo siden 1992. Flyplassen består av tre terminaler: A til internasjonale avganger og ankomster, B til innenrikstrafikk og noen EU-reisemål, samt C til Puente Aereo, eller drosjeflyvning til og fra Madrid og andre større byer i Spania. Flyplasstelefon: 34 93 298 38 38 (på engelsk etter trykk på 1; de første instruksjonene på spansk).

  easyjeter flyene ankommer og går fra av Terminalen A

  med bil

  Lufthavnen ligger ca. 12 kilometer fra byens sentrum. Veien er vel forsynt med skilt, når De forlater flyplassen.

  med taxi

  Taxier fra flyplassen til Barcelonas bysentrum tar omkring 30 minutter, avhengig av trafikken, og koster omkring EUR 15-20, inklusive ekstra for hvert større stykke bagasje, som legges i bilens bagasjerom.

  Forutbestill transporten din til og fra flyplassen med easyjeters partner Holiday Taxis. Ankom til bestemmelsesstedet din med stil, og nyt å ha din eget personlige service.

  med tog

  For å ta inn flyplasstoget til byen, skal man bare gå utenfor og over den lange høybroen (med rullende fortau) mellom Terminal A og B. Togene kjører hver halve time, og turen tar bare 20 minutter. Halv pris av hva en buss koster: bare EUR 1,7.

  med buss

  Det går en busservice, som stopper utenfor hver terminal, og som kjører til den sentrale Plaça Catalunya hvert 15. minutt. “Aerobuss” er den mest komfortable, og letteste måte å reise på, mellom bysentret og flyplassen. En enkeltbillett koster EUR 3,2.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.