Alger, El Djazaïr, Algier, hovedstad i Algerie, ved Algerbukta; 1,8 mill. innb. (2003), med forsteder ca. 3 mill. innb., landets kulturelle og økonomiske sentrum. Havnen er den største i Algerie, og en viktig bunkringshavn og utførselssted for vin, frukt og grønnsaker. Fiske og turisme er viktige næringsveier ved siden av sementproduksjon, maskin-, metall- og kjemisk industri. Internasjonal flyplass i Dar al-Beïda.
I den arabiske bydel ligger kasbaen som er ført opp på UNESCOs Liste over verdens kutur- og naturarv. Der ligger også flere moskeer, den eldste, Djama el Kebir, er sannsynligvis fra 1000-tallet. I den tidligere europeiske bydel ligger universitetet, det arkeologiske museum og botanisk hage. Flere museer, bl.a. historisk og naturhistorisk museum, jihad-museum (fra frigjøringsperioden) og folkemuseum.
Alger ble anlagt av araberne 935 på stedet der det romerske Icosium hadde ligget, og var en viktig piratbase fra 1500-tallet til franskmennene i 1830 med erobringen av byen innledet underleggelsen av Algerie. Etter at de allierte 8. nov. 1942 hadde inntatt Alger, var byen tilholdssted for de Gaulles provisoriske regjering.
Bilde Algiers
Bilde Algiers 1
Bilde Algiers 2
Bilde Algiers 3
Bilde Algiers 4
Reisebilder Algiers
Reisebilde Algiers 5
Reisebilde Algiers 6
Reisebilde Algiers 7
Reisebilde Algiers 8
Algeries hovedstad og største by. Byen ligger i en bukt ved Middelhavet. Byen har 3 mill. innbyggere, noe som tilsvarer 10 % av landets befolkning. Alger ble hovedstad i Algerie etter landets uavhengighet i 1962.