Berlin

Dra på ferie i Berlin og opplev den berlinske atmosfæren. På hvert gatehjørne venter nye opplevelser for Berlin er fylt med kunst og du kan oppleve gateopptredener eller besøke ett av de unike kunstmuseene. Du kan også shoppe eller bare utforske byen.

Ferie i det nye Berlin

Man blir ikke skuffet, når man reiser på ferie i Berlin. Denne interessante byen er en blanding av gammelt og nytt. Her kan man se levninger fra krigen, men også oppleve det florerende nye Berlin. Potsdamer Platz er et godt sted oppleve det nye Berlin. Området var innen krigen et handelssentrum, men det ble bombet i annen verdenskrig og etterlatt som ingenmannsland i lang tid inntil det ble gjenoppbygd for igjen å fungere som Berlins sentrum.

Severdigheter

Filmhaus i Sony-senteret er et filmmuseum alle filmelskere bør besøke. Her kan man lære om filmens utvikling, fra de første filmene og helt opp til nåtiden. I DaimlerChrysler Quartier-komplekset kan man komme opp på Panorama Punkt utsiktsplattform, som er 96 meter høy. Heisene opp til plattformen er de raskeste i Europa. Ved Potsdamer Platz ligger Tiergarten, som er Berlins største park. I parken finnes det mange monumenter, blant annet, det store Holocaust-Mahnmal, som er et monument over de europeiske jødenes skjebne. Skal man bruke en del av ferien sin på å shoppe skal man besøke Charlottenburg-kvarteret beliggende i det gamle Vestberlin hvor man finner Berlins beste shoppingsenter og designerbutikker.

Berlins historiske sjarme

Berlin har en spennende historie som til dels er både skremmende og grusom. Deler av denne historien kan man oppleve i Topographie dess Terrors som er et museum i de tidligere Gestapo-og SS- hovedkvarter i Berlin. Ved museet står den bevarte delen av Berlinmuren, og man skal selvfølgelig se restene av muren når man er på ferie i Berlin. Ikke særlig langt fra muren ligger Checkpoint Charlie, den tidligere amerikanske grenseovergangen mellom Øst-og Vestberlin. I samme område ligger Jüdisches Museum Berlin hvor man kan betrakte deler av jødenes kultur og historie. Bygningen som huser jødemuseet er et kunstverk i seg selv. Har man ikke fått nok av museer kan man dra til museumsjøen, hvor man, blant annet, kan besøke Pergamon-museet, som er berømt for noen fornemme oldtidssamlinger. Berliner Dom ligger også på museumsjøen og det kan man se Kurfyrstens grav og noen fine glassmaleri som pynter domkirkens vindu. Berlin er i det hele tatt en spennende by, som man alltid kan vende tilbake til, og være sikker på at man opplever noe nytt.