Berlin-Weekend i Berlin

Bruker man en helg i Berlin, kan man få en smaksprøve på denne fantastiske byen. En helg er langt fra nok til å oppleve alt det Berlin byr på, men gå ikke glipp av Berlinmuren og Brandernburger Tor.

Viktige severdigheter i Berlin

Berlin er sprengfull med opplevelser. Det finnes historiske bygninger, et vell av museer, pene moderne bygninger og interessante minnesmerker om krigen. Har man bare en helg i Berlin, er det et par severdigheter, man ikke må gå glipp av. Brandernburger Tor er en av Berlins største severdigheter, og denne majestetiske porten er blitt til et symbol på det forente Berlin. På toppen av porten kan man se den berømte bronseskulpturen Quadriga. Da Tyskland var under fransk besettelse, tok Napoleon med den til Paris, men etter den tyske seieren kom den hjem igjen, og ble til et seierssymbol for Tyskland. En annen viktig historisk attraksjon i Berlin er selvfølgelig Berlinmuren. East Side Gallery er en liten seksjon av muren, som er blitt utsmykket med maleri og fungerer som et friluftsgalleri. Ved den tidligere amerikanske grenseovergangen Checkpoint Charlie kan man se hvordan man fikk lov til å komme fra Vestberlin til Øst-Berlin, eller omvendt. Her ligger også Haus am Checkpoint Charlie, hvor man kan lære mer om murens historie og kjøpe autentiske stykker fra muren. I dette området ligger det mange salgsbøter, som også selger stykker fra muren, de er likevel mindre autentiske.
Opplevelser på en helg i Berlin

På en helg i Berlin er det gode muligheter for å oppleve alle slags kunst, like fra pene maleri i Gemäldegalerie, til forskjellige gateopptredener, hvor som helst i byen. Er man i Berlin i juli, kan man oppleve den berømte Love Parade, hvor man kan danse natta vekk til taktfast technomusikk. Har man lyst til noe mer slappet av, er turer i Berlins mange pene parker alltid en fornøyelse. Vil man derimot oppleve Berlin i fugleperspektiv, skal man opp i Fernsehturm, hvor man kan nyte en kopp kaffe i den roterende kafeen i tårnets topp. Fernsehturm er omkring 365 meter høyt, og på en klar dag, kan man se store deler av Berlin derfra. Berlin byr også på utmerkede shoppingmuligheter og et spennende natteliv.