Berlin – været i Berlin

Været i Berlin ligner mye det danske været, gjennomsnittstemperaturen er litt høyere, og det regner mer. En tur til Berlin er alltid spennende, og man skal bare pakke kofferten etter været.

Vår- og sommerværet i Berlin

Været i Berlin ligner mye det danske været, men det regner likevel litt mer, og gjennomsnittstemperaturen er høyere. Et besøk i pene Berlin er alltid en fornøyelse, man skal bare være forberedt på været.

Vårer- og sommerværet i Berlin

Været i Berlin ligner mye det dansken, både med hensyn til temperatur og nedbørsmengde, likevel regner det litt mer i Berlin, enn det gjør i Danmark. Derfor kan det bli alltid anbefalt å ta med regntøyet på en tur til Berlin, og særlig hvis man reiser i juni, idet juni måned i gjennomsnitt gir 71 mm nedbør. Gjennomsnittstemperaturen i vår ligger på 13 grader, og til sammenligning ligger gjennomsnittstemperaturen i Danmark på 10 grader i samme periode. I vår faller det i gjennomsnitt 36 mmer nedbør fordelt på 9 dager. I mars, april og mai er det 167 solskinnstimer per måned, og det er bare to solskinnstimer mer per måned enn i Danmark i samme periode. Om sommeren er gjennomsnittstemperaturen 22 grader, men det kan lett blir varmere. I sommermånedene faller det 63 mmer nedbør per måned fordelt på knapp 10 dager. Danmark får i samme periode i gjennomsnittet 52 mmer nedbør fordelt på knapp 9 dager. Det er 216 solskinnstimer i gjennomsnitt i sommermånedene. De fleste solskinnstimene er i juni måned, eller 218 timer, det vil si i gjennomsnitt 7,2 timer om dagen.
været i Berlin i høst- og vintermånedene

I høstmånedene er gjennomsnittstemperaturen 13 grader, hvor september har en gjennomsnittstemperatur på 19 grader, mens man kan forvente omkring 13 grader i oktober og bare 7 grader i november. Nedbørsmæssig faller det omkring 44 mmer nedbør per måned fordelt på 9 dager. I høst får Berlin i gjennomsnitt 106 solskinnstimer, mens Danmark får 92 solskinnstimer. Reiser man til Berlin i vintermånedene, skal man være forberedt på kaldt vær. Gjennomsnittstemperaturen er 3 grader i dagtimene og $ grader om natta, og husk at dette bare er gjennomsnittstemperaturer, og det kan lett bli minusgrader i dagtimene også. Den kaldeste måneden er januar, hvor gjennomsnittstemperaturen bare er 2 grader i dagtimene. Det faller i gjennomsnitt 45 mmer nedbør per måned fordelt på 10 dager. Det er bare 51 solskinnstimer per måned i vintermånedene, og desember er den måneden med færres solskinnstimer, nemlig, bare 37 timer.
æret i Berlin minner mye om det danske været. Temperaturen er i gjennomsnitt et par grader høyt, og det regner litt mer i løpet av året. I juni regner det mest, og det faller omkring 71 mmer nedbør fordelt på 10 dager. Derfor kan det være en god ide å ta med en god regnjakke, eller en paraply, på turen til Berlin. Skal man av sted i vår kan man pakke etter været i Danmark, for været i Berlin er nesten det samme. Gjennomsnittstemperaturen i vår ligger på 13 grader, og til sammenligning ligger den i Danmark på 10 grader i samme periode. I vår faller det i gjennomsnitt 36 mmer nedbør pr. måned, fordelt på 9 dager. I mars, april og mai er det 167 solskinnstimer per måned, og det er bare to solskinnstimer mer per måned enn i Danmark i samme periode. Selvfølgelig er dette bare gjennomsnittstallene, og derfor kan det alltid bli anbefalt å holde seg oppdatert om de lokale værforholdene, når man reiser. Om sommeren er gjennomsnittstemperaturen 22 grader, men det kan lett bli varmere. I sommermånedene faller det 63 mmer nedbør per måned fordelt på knapp 10 dager. Danmark får i samme periode, i gjennomsnitt, 52 mm nedbør fordelt på knapp 9 dager. Ønsker man en solrik ferie, skal man reise i juni, for i løpet av måneden skinner solen omkring 218 timer, det vil si i 7,2 timer om dagen i gjennomsnitt.


Været i Berlin i vinter- og høstmånedene

I høstmånedene er gjennomsnittstemperaturen 13 grader. September har en gjennomsnittstemperatur på 19 grader, mens man kan forvente omkring 13 grader i oktober. I november faller temperaturen helt ned til 7 grader i gjennomsnitt. Nedbørsmæssig faller det omkring 44 mmer nedbør per måned, fordelt på 9 dager. Solen skinner omkring 45 minutter lengre, hver eneste dag i Berlin enn i Danmark, om høsten, og det vil si at Berlin i gjennomsnitt får 106 solskinnstimer mens Danmark bare får 92 solskinnstimer i høstmånedene. Reiser man til Berlin i vintermånedene, skal man pakke lue og hansker, da det kan bli svært kaldt. Gjennomsnittstemperaturen er 3 grader i dagtimene, men husk at dette bare er gjennomsnittstemperaturer, og det kan lett bli mye kaldere. Den kaldeste måneden er januar, hvor gjennomsnittstemperaturen bare er 2 grader i dagtimene og $ i nattetimene. Det faller i gjennomsnitt 45 mmer nedbør per måned fordelt på 10 dager. På tross av det kalde været, er Berlin praktfull om vinteren, man skal bare være varmt kledd på.