Berlin – Shopping i Berlin

Det er en nytelse å ta på shopping i Berlin, for det er lange åpningstider i fleste butikker, og man kan finne alt det hjertet begjærer. Flott shoppingsentere, spennende designvarer, fargerike marked og uendelige platebutikker.
Luksuriøse shoppingmuligheter i Berlin
Tar man på shopping i Berlin skal man ikke tenke for svært over åpningstidene, for de fleste større butikkene holder åpent fra 10-20, mandag i lørdag, men på søndag er åpningstidene likevel mer begrensede. Har man lagt penger til side til shoppingturen i Berlin er det fleste muligheter for eksklusiv shopping i byen. Friedrichstrasse og Kurf?rstendamm byr på fleste av de berømte designbutikkene, blant annet Armani, Gucci og Sjef. Alternativ mote fra berlinske designere finner man omkring Hackescher Markt. Nesten hvert kvarter i Berlin har et shoppingsenter, og de største er Galeries Lafayette i Friedrichstrasse og KaDeWe (Kaufhaus Dess Westen) på Wittenbergplatz. KaDeWe er blitt utropt som Berlins beste shoppingsenter, og er ett av Europas største. Her kan man finne alt mellom himmel og jord. Senteren er likevel særlig berømt for den fantastiske matavdelingen, som fyller hele 6 sal. Det kan man kjøpe og smake godteri fra hele verden, varer, som blir fløyet inn hver dag.
Alternativ shopping i Berlin
Det er fleste forskjellige marked i Berlin hvor man kan gjøre et kupp. Det største loppemarkedet i Berlin er plassert på Strasse dess 17. Juni. Markedet er delt i to, hvor man på den ene side kan finne bøker og antikviteter, og på den andre tøyen, smykker, kunst og håndverk. Dette marked er likevel ikke særlig billig, og hvis man vil handle billigere, skal man besøke Treptower Hallentr?del eller Berliner Stadtreinigungsbetriebe. Markedene er som regel bare åpne i helgene, og det beste tidspunktet for markedsbesøk er lørdag formiddag. Har man lyst til å kjøpe designervarer, kan berlinsk design bli fått til overkommelige priser omkring Prenzlauer Berg, Kreuzberg og Friedrichshain, hvor fleste unge designere har butikker. Berlin er dessuten berømt for et hav av platebutikker, hvor man kan finne alle slags musikk, men likevel særlig techno. De fleste musikkbutikkene blir funnet omkring Mitte. Leder man etter musikk, tøy eller annet, kan man finne det hel på shopping i Berlin, man skal bare være oppmerksom på at fleste av de mindre butikkene krever kontant betaling.

Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.

Leave a Reply

Your email address will not be published.