Berlin-Shopping i Berlin

Det er en nytelse å dra på shopping i Berlin, for det er lange åpningstider i mange butikker, og man kan finne alt det hjertet begjærer. Flott shoppingsenter, spennende designvarer, fargerike marked og uendelige platebutikker.

Luksuriøse shoppingmuligheter i Berlin

Drar man på shopping i Berlin, skal man ikke tenke for svært over åpningstidene, for de fleste større butikkene holder åpent fra 10-20, mandag i lørdag, men på søndag er åpningstidene likevel mer begrensede. Har man lagt penger til side til shoppingturen i Berlin, er det mange muligheter for eksklusiv shopping i byen. Friedrichstrasse og Kurfürstendamm byr på mange av de berømte designbutikkene, blant annet Armani, Gucci og Sjef. Alternativ mote fra berlinske designere finner man omkring Hackescher Markt. Nesten hvert kvarter i Berlin har et shoppingsenter, og de største er Galeries Lafayette i Friedrichstrasse og KaDeWe (Kaufhaus Dess Westen) på Wittenbergplatz. KaDeWe er blitt utropt som Berlins beste shoppingsenter, og er ett av Europas største. Her kan man finne alt mellom himmel og jord. Senteret er likevel særlig berømt for den fantastiske matavdelingen, som fyller hele 6 sal. Det kan man kjøpe og smake godteri fra hele verden, varer, som blir fløyet inn hver dag.

Alternativ shopping i Berlin

Det er mange forskjellige marked i Berlin, hvor man kan gjøre et kupp. Det største loppemarkedet i Berlin er plassert på Strasse dess 17. Juni. Markedet er delt i to, hvor man på den ene side kan finne bøker og antikviteter, og på den annen tøyen, smykker, kunst og håndverk. Dette marked er likevel ikke særlig billig, og hvis man vil handle billigere, skal man besøke Treptower Hallentrödel eller Berliner Stadtreinigungsbetriebe. Markedene er som regel bare åpne i helgene, og det beste tidspunktet for markedsbesøk er lørdag formiddag. Har man lyst til å kjøpe designervarer, kan berlinsk design bli fått til overkommelige priser omkring Prenzlauer Berg, Kreuzberg og Friedrichshain, hvor mange unge designere har butikker. Berlin er dessuten berømt for et hav av platebutikker, hvor man kan finne alle slags musikk, men likevel særlig techno. De fleste musikkbutikkene blir funnet omkring Mitte. Leder man etter musikk, tøy eller annet, kan man finne det hel på shopping i Berlin, man skal bare være oppmerksom på at mange av de mindre butikkene krever kontant betaling.