Berlin-Restauranter og natteliv

Opplev Berlins restauranter og natteliv på ferien. Berlin byr på spennende natteliv og utallige technodiskoteker. Mange restauranter byr på berlinske spesialiteter, men skal man ha hurtigmat kan man kjøpe currywurst på hvert gatehjørne.

Generelt om restauranter i Berlin

Berlins restauranter og natteliv er en opplevelse for seg selv. Det blir funnet gode restauranter overalt i Berlin. Skal man ha et riktig fint måltid blir toppklasse- restauranter på de større, fine hotell funnet. Området omkring Oranienburger Strasse er velkjent for gode restauranter og i sidegatene kan man finne restauranter, som fremdeles er innrettet i DDR stil og de har en ganske bestemt sjarme. Om kvelden er det mange prostituerte i dette området, men det skal likevel ikke hindre restaurantbesøkene, for det er likevel sikkert å ferdes i området om kvelden. Husk å spørre om restauranten mottar bankkort før du setter deg ned for man kan enda ikke betale med kort alle steder. Skal man ut å spise på en mer populær restaurant, kan det bli anbefalt å bestille bord i forveien. Det er ikke sedvane å gi drikkepenger med unntak av dyrere restauranter, hvor det er skikk å gi cirka 10 %. Bli ikke overrasket hvis regningen bare blir regnet opp. Har du lyst til å smake berlinske spesialiteter kan det bli anbefalt å smake potetsuppe, Entenbraten min Kraut eller husets rett. Vil man smake noe mer fremmet, blir funnet det et hav av tyrkiske og asiatiske restauranter i Kreuzberg og Neukölln-områdene. Skal man ha et raskt måltid, kan man kjøpe currywurst på hvert gatehjørne. Det er en god krydret pølse, oppfunnet i Berlin.


Generelt om nattelivet i Berlin

Nattelivet i Berlin er særlig kjent for å by på mange technodiskotek, og det bli funnet over 200 klubber spredt utover hele Berlin, det er bare om å finne den riktige. De mest populære klubbområdene er Mitte, Friedrichshain-Kreuzberg og Prenzlauer Berg. Man skal betale for en adgangsbillett til de fleste store klubbene, men det er som regel relativ billig å feste i Berlin. Nattelivet i Berlin er rimelig sikkert, man skal bare ta de samme forholdsreglene som i andre storbyer. Kvinner bør ikke være ute alene, og man skal unngå mørke steder og parkområder. Berlin byr på noe for alle, når det kommer til restauranter og natteliv, og man skal bare vite hvor man skal lete.