Barcelona

Når Michelin-stjerne-kokken Mads Refslund virkelig trenger til å trekke ut stikket, tar han til Barcelona i fred fra sin travle hverdag.

Barcelona er en by med vidunderlig atmosfære og fantastisk arkitektur. Mange steder er akkurat som tysk middelalderstemning, utsatt for spansk kommando! Og så kan de det med design: Stolene i restauranten min fikk jeg på øye i et tapasbar.
Du finner det hel i Barcelona: Storbystemning, shopping, et fett natteliv, vidunderlige restauranter, men også pene, fredelige strender og en spesiell ro. Når jeg virkelig trenger til å trekke ut stikket, tar jeg til Barcelona i fred fra min travle hverdag. Det er best å komme i september og oktober, hvor de fleste turistene er vekk. Drømmedagen min starter med en formiddag på stranden, fulgte etter av en god lunsj. Så finner jeg et lite torg med en kafe, hvor jeg ser litt i avisen. Det gir meg en god følelse av å høre til blant de lokale å sitte det med avisen min.

Beste hotell

De mange hostel er både gode og billige, men book om formiddagen. De beste er vekk kl. 13. Når jeg vil ofre mer, velger jeg Hotel OMM, Rosselló 265, som er et veldig smart og blærete sted. De har en strålende restaurant med katalansk hverdagsmat. Og Roger Vius er kåret som Bedste Europæiske Sommelier 2007.

Beste restauranter

El Celler de Can Roca, Carretera Taial 40, Girona, har to Michelin-stjerner og er kjent for å tilberede alt med vakuum. Du får vidunderlig mørt og smakfullt kjøtt og grønnsaker ut av det, men menyen er ikke for sarte sjeler. Her er lammekinn med spekk og brasere oksesener. Og så har de parfymedesserter. Den med duften “CK no. 1” er særlig populær! “Havannatrip” er en cubansk sigar, kokt i vann og fløte, rullet i sjokoladeaske og servert i et askebeger. Restaurant Cal Pep, 8 Placa de les Olle, er ett autentisk katalansk tapasbar. Det er alltid proppet, og ved baret kan man se kokkene arbeide lynhurtig à=la sushibar. Intet bedre tapasbar i Barcelona. Vil du heller spise tapa som middag, så prøv Comerc 24, C del Comerç 24 ved t-bane Arc de Triomf. Kokken har vært elev på El Bulli, og det er moderne, spansk kjøkken og flott, trendy innredning. Espai Sucre, Carrer de la Princesa 53, er en kul restaurant for søte tenner. Alt er tilberedt med sukker! Hele grønnsaksmenyer med sukker, og en femretters meny bare med desserter.
På Ramblaen er alt åpent til ett om natten. Man skal ikke spise her. Prisene er dobbel opp og kvaliteten ikke god. Men det er fantastisk å sitte på ett bar og se de virkelig dyktige kunstnere, sangere og tryllekunstnere.

Beste butikker

Man skal ubetinget oppleve markedet midt på Ramblaen, for det er alt, det hjertet begjærer: fisker, grønt, kjøtt, fjærkre, frukt, tørket frukter og nøtter, delikatesseforretning. Sett av masser av tid og regn ikke med at noen forstår engelsk. Vi kjøper håndsydde skinnsandaler i Barcelona. De er i flettet skinn, fete å gå i og koster 250 kr. parret i gaten, som knytter Ramblaen med Placa de les Olle. Lampene i restauranten min har jeg funnet hos Kaveh Abadan i C. Flassaders 32. Han er iransk lampekunstner, utdannet i Oxford, og tingene hans er forrykende kreative.
Smørhullet min

Park Guell, skapt av Antoni Gaudí, som bodde her selv en tid, er omgitt av hans karakteristiske buede mosaikkmurer. Parken ligger 20 minutter med t-bane fra sentrum.
Beste tips

Stå tidligere opp og start dagen med en multivitamin-drikk av superfrisk frukt og grønt, så du er sprengfull med energi, inntil tapas-tid kl. 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published.