Bangkok – Transport i Bangkok

Det er mange muligheter for transport i Bangkok. Seil på elven, kjør med tuk-tuk, ta t-banen, skytrain, buss eller taxi. Det er likevel et par ting, man skal være oppmerksom på, for å være sikker, og for ikke å bli lurt.

Sikker transport i Bangkok

Det er mange forskjellige transportmåter i Bangkok. Skal man ferdes rundt i det sentrale Bangkok, er det lettest å ta skytrain eller t-bane. Å kjøre med skytrain er litt av en opplevelse, da man kjører på en slags bro over byen. Billettene er billige, og hvis man forventer å bruke den svært, kan det bli anbefalt å kjøpe klippekort eller en dagsbillett, det er enda billigere. T-banen er ny og moderne, og ble åpnet i 2004. Billettene i t-banen er også billige, men man kan ikke bruke samme billetter til skytrain og t-bane. Når man er i Bangkok, skal man prøve den særlige elv-transporten, for det er en billig og rask måte å ferdes på, og det er en opplevelse i seg selv å ferdes med båt, som er proppet med mennesker. Chao Phraya Express Boat er den mest populære, den stopperen tett på de største attraksjoner. Mindre både, som blir kalt river-taxi, seiler også til de fleste populære stedene, og de seiler ikke etter en fast tariff, og det er tillatt å prute om prisen. Vær oppmerksom på at de spesielle turistbåtene ofte er svært dyre, og man kan komme alle de samme stedene med Chao Phraya Express Boat, til mye billigere penger. Man skal være oppmerksom på at vannet i elven er svært forurenset og direkte farlig, så det skal bli unngått at man får det på seg. Skal man utenfor byens sentrale område, skal man velge andre former for transport i Bangkok.

Velg transport med omhu

Utenfor Bangkoks sentrale område kan man kjøre med buss, taxi eller tuk-tuk. Bussrutetabellen i Bangkok er svært vanskelig å finne rundt i, for det er mange forskjellige buss-selskap i byen. De grønne bussene kalt, BMTA, er de billigste, men det er ofte riktig mange om bord, og det er intet aircondition. Venter man ved et busstoppested og ser bussen komme, skal man vinke med håndflaten nedover, ellers stopper de ikke. I det hele tatt kan det bli anbefalt å velge annen form for transport i Bangkok, da bussene er kjent for å være ubehagelige, vanskelige og farlige i trafikken. Velger man å ta taxi, skal man insistere på at taksameteret kjører, for ellers kan man risikere å betale mye mer, enn turen i virkeligheten koster. Det kan også bli anbefalt å ha navnet på stedet, man skal bli kjørt borte til, skrevet ned på papir, på Thailandsk. Svært få drosjesjåfører kan engelsk, og det kan være vanskelig å uttale navnene riktig på thailandsk. Skal man ikke kjøre langt, kan man med fordel ferdes med tuk-tuk. Det er en slags trehjulet sykkel, som blir funnet i mange farger og størrelser, båter motordrevede og uten motor. Velger man tuk-tuk, skal man avtale prisen på forhånd. Hvis en tuk-tuk-fører henvender seg til en og tilbyr en svært billig tur til de populære severdighetene, er det sannsynligvis juks. I stedet for å kjøre til en severdighet, blir man transportert til noen butikker, hvor de er betalt av butikkenes eiere for å skaffe kunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.